VID atklāj, ka ja radi vai draugi tev sūtīt uz konta vairāk kā šīs summas apmērs, tad tu būsi redzeslokā!

Tātad, ar ģimenes locekļiem, ar kuriem dzīvojam kopā un kuri ir mūsu radinieki vai dzīvesbiedri, naudu varam pārskaitīt bez bažām. Tomēr attiecībā uz dzīvesbiedru, ar kuru nav noslēgta laulība, pastāv ierobežojumi attiecībā uz naudas pārskaitīšanu…

Saskaņā ar Civillikuma interpretāciju, dāvanas, kas saņemtas no cilvēkiem, ar kuriem saņēmējs nav laulātie vai radinieki līdz trešajai pakāpei, netiek apliekamas ar nodokli, ja to kopējā vērtība gada laikā nepārsniedz 1425 eiro.

Tātad, ja, piemēram, draudzene apmaksā teātra biļetes un vakariņas, pēc tam draudzene var pārskaitīt naudu, un šāda rīcība netiks pakļauta nodokļiem.

Ja naudas pārsūtītājs un saņēmējs nav saistīti ar laulību vai radniecību (piemēram, kaimiņš, draugs vai līdzīgi) un nauda tiek pārsūtīta ar bankas pārskaitījumu, lai segtu saņēmēja izdevumus izglītības vai medicīniskajām vajadzībām, tad šādā gadījumā tiek piemērots izņēmums no deklarēšanas pienākuma saskaņā ar likumu.

 

 

Lasi vēl: Nejauši atklāj Eirovīzijas pusfināla rezultātus; ir zināms cik cilvēku balsojuši par Donu

Tomēr šādos gadījumos ir svarīgi, lai naudas saņēmējs varētu dokumentāri pierādīt, ka nauda tika izmantota paredzētajam mērķim, piemēram, izglītības vai medicīniskajiem izdevumiem.

Ja jums ir jāatdod nauda kolēģim par pusdienām vai citiem izdevumiem, ieteicams norādīt maksājuma mērķi, piemēram, “par samaksātajām pusdienām”.

Nav nepieciešams izveidot vairākus kontus, lai saņemtu lielāku summu, jo ienākumu aprēķināšana attiecas uz indivīdu personīgi, nevis uz bankas kontu. Civillikuma definīcijā ir minēts, ka dāvanas līdz 1425 eiro gadā netiek apliktas ar nodokli, ja saņēmējs un pārsūtītājs nav laulātie vai radinieki līdz trešajai pakāpei.

Mūsdienās cilvēki izvēlas pārskaitīt naudu dažādos veidos, atkarībā no situācijas un personīgajām vēlmēm:

Bankas pārskaitījums: Tas ir viens no visbiežāk izmantotajiem veidiem, kur cilvēki pārskaita naudu no viena bankas konta uz citu. Tas ir drošs un ērts veids, kas parasti tiek izmantots ikdienas darījumos vai lielāku naudas summu pārsūtīšanai.

Mobilās maksājumu lietotnes: Arvien populārākas kļūst mobilās maksājumu lietotnes, piemēram, PayPal, Venmo, Cash App un citas. Šīs lietotnes ļauj pārsūtīt naudu tieši no mobilā telefona, un tās piedāvā ātru un ērtu veidu, kā veikt maksājumus draugiem, ģimenei vai pat veikaliem.

Elektroniskie maksājumu risinājumi: Dažādas elektroniskās maksājumu platformas un risinājumi, piemēram, Revolut, TransferWise un Stripe, piedāvā alternatīvu bankas pārskaitījumiem, īpaši starptautiskos darījumos vai valūtas konvertācijās.

 

Leave a Comment