Nejauši atklāj Eirovīzijas pusfināla rezultātus; ir zināms cik cilvēku balsojuši par Donu

Nejauši tiek atklāti Eirovīzijas pusfināla rezultāti. Notikusi kāda tehniskā kļūme, tomēr rezultāti ir zināmi. Protams, ir zināms cik cilvēku balsojuši arī par mūsu Latvijas pārstāvi Donu.

Kādi ir interesanti fakti par Eirovīziju?

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmās sākotnes notika 1956. gadā, un kopš tā laika tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem un ilgstošākajiem mūzikas pasākumiem pasaulē.

Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki ir bijuši no dažādām valstīm visā Eiropā, un kopš 2015. gada arī no Austrālijas. Tas padara Eirovīziju par vienu no retajiem pasākumiem, kurā piedalās valstis no vairākām kontinentiem.

 

Tests par Eirovīziju: 

Pārbaudi savas zināšanas par Eirovīziju!

Cik labi tu pārzini Eirovīzijas dziesmu konkursu? Noskaidro, atbildot uz jautājumiem! 

1 / 3

Kurā gadā Latvija pirmo reizi piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā?

2 / 3

Kurš dziedātājs pārstāv Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā?

3 / 3

Kurā valstī šogad notiek Eirovīzijas dziesmu konkurss?

Your score is

The average score is 58%

0%

Visu laiku labākās izrādes Eirovīzijā ir bijušas ļoti dažādas gan mūzikas, gan vizuālās izpildījuma ziņā. No ikoniskiem priekšnesumiem, piemēram, ABBA uzvarai 1974. gadā ar dziesmu “Waterloo”, līdz spektakulārajiem priekšnesumiem kā Lordi uzvara 2006. gadā ar dziesmu “Hard Rock Hallelujah”, Eirovīzija ir pilna ar dažādību.

 

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls ir viens no visvairāk skatītajiem televīzijas pasākumiem pasaulē. Miljoniem cilvēku no dažādām valstīm tiek piesaistīti šim notikumam katru gadu, padarot to par vienu no lielākajiem mediju notikumiem gadā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājam tiek pasniegta speciāla balva, ko sauc par “Eirovīzijas trofeju”. Šis trofeja ir simbolisks balvas paziņojums, kas uzrāda uzvarētāja valsts nosaukumu un uzvaras gadu. Trofeja ir zelta kolorīta un parasti tiek izgatavota no bronzas un var sverot aptuveni 2,5 kilogramus.

Lasi vēl: Kādus ziedus labāk nest uz kapsētu – mākslīgos vai tomēr pieturēties pie dabiskiem ziediem? Tam ir milzu nozīme!

Eirovīzijas dziesmu konkursu parasti vadīja vairāki cilvēki, mūzikas personības un slavenības, kuras dod pasākumam savu īpašo šarmu un humoru. Daži no slavenākajiem vadītājiem ir bijuši Graham Norton, Petra Mede un Mans Zelmerlöw.

Ir informācija, ka itāliešu raidsabiedrība “Rai”, paziņoja Eirovīzijas otrā pusfināla balsojumu. Līdz ar to viņi pārkāpa noteikumus, kurus ir strikti jāievēro. Ir zināms kurā vietā iebalsoja arī Donu! Lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment