“Eirovīzijas “tumšais zirdziņš””: dažas stundas pēc Dona iekļūšanas konkursa finālā, ārzemnieki sajūsmā par viņu: kuras valstis mums sola 12 punktus finālā?

Foto – ekrānuzņēmums

9.maija vakars bija vētraini emocionāls daudziem pie TV ekrāniem – latviešu dziedātājs Dons ar dziesmu “Hollow”, lauž vairākus gadus ilgušo “lāstu” un iekļūst “Eirovīzijas” finālā, kas notiks jau rīt – 11.maijā. Lai arī sākotnēji soctīklos ārzemnieki izrādīja savu neizpratni par latvieša iekļūšanu finālā, dažas stundas vēlāk viņi savu viedokli ir pilnībā mainījuši. Vai Latvijai ir izredzes uzvarēt “Eirovīzijā”?

Pēc savas uzstāšanās, kuras beigās Dons bija tik pārpildīts emocijām, ka viņa acīs sariesās asaras, viņš devās uz preses konferenci. Un arī tur, viņa teiktais, lika sajūsmā gavilēt klātesošajiem un nerimties aplausiem.

Dziedātājs teica, ka tā ir tik ļoti īpaša diena viņa dzīvē, un ka viņš vēl nekad līdz šim nav bijis tik lepns par to, ka nāk no Latvijas. Viņš teica, ka Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kuras teritorija no putna lidojuma līdzinās tauriņam. Un tauriņš ir tas, kurš simbolizē cerību un brīvību, tāpēc tauriņam ir jālido, bet, lai viņš spētu lidot, viņam ir jābūt brīvam. Dons teica, ka katrs valsts šajā pasaulē ir pelnījusi būt brīva. Tas klātesošos aizkustināja līdz sirds dziļumiem.

Šodien, piektdienas rītā, pagulējis vien dažas stundas, Dons bija gatavs jau sniegt savu pirmo interviju Latvijas televīzijas žurnālistam. Viņš savu iekļūšanu finālā raksturoja kā “fantastiku”, taču to izdarījis nevis viņš viens pats, bet mēs visi kopā.

Viņš nenoliedza, ka dziesmas beigās bija tik aizkustināts, ka viņa acīs sariesās asaras, un viņš vairs neko īsti nav saredzējis neko uz skatuves, jo acīm priekšā bija migla. Viņš visas šīs dienas bija centies savas emocijas savaldīt, bet tad tas vairs nebija iespējams.

Runājot par “Eirovīzijas” finālu, kas notiks Malmē (Zviedrijā) jau rītvakar, 11.maijā, viņš sola skatītājiem kādu pārsteigumu.

Foto – ekrānuzņēmums

Atbildot uz jautājumu, kā viņš jutās, ka pēc bukmeikeru prognozēm, Dons ar dziesmu “Hollow” ierindojās pašā pēdējā – 16.vietā, dziedātājs teic, ka “mēs visi kopā to salauzām”. Un viņš smejas, ka cer, ka kāds ir vinnējis arī kaut ko derībās. Runājot par bukmeikeriem, viņš nenoliedz, ka bijis grūti, jo tieši viņi ir tie, kas nosaka “toni”, un tas nebija patīkami, ka viņam un viņa dziesmai netic. Taču no otras puses, esot bijusi tā sajūta, ka nav jau vairs, ko zaudēt, tāpēc ir jādara viss, ko var izdarīt. Un viņš izdarīja.

Izpildi šo testu!

Vai tu zini no kurām populārām ārzemju filmām ir šie kadri?

Pārbaudi savas zināšanas un aizpildi testu par slavenām ārzemju filmām!

1 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

2 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Brīdī, kad viņš esot gājis pa skatuvi, izpildot savu dziesmu, viņa galvā bija visi tie labie komentāri, labi novēlējumi, visas vēstules un sūtītie video, un varbūt kaut kur tālu, tālu prātā arī kāds bukmeikeris vai kritiķis, kas viņam neticēja.

Gaidot “Eirovīzijas” finālu, ir novērojamas maģiskas “zīmes”: kā zināms, Dons dziedātāja otrajā pusfinālā 9.maijā ar 9.numuru, bet fināls notiks 11.maijš un Donam ir 11.numurs!

Foto – ekrānuzņēmums

Un, lai arī sākotnēji ārzemnieki pukojās par Dona iekļūšanu finālā, un izrādīja savu neizpratni arī soctīklos, pie Dona dziesmas “Hollow” pusfināla video vietnē “Youtube” dažas stundas vēlāk vien lasāmi pavisam citi komentāri un ir valstis, kas sola balsot par Latviju ar maksimālo punktu skaitu. Kuras tās ir?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment