Vasara nenāks, pat negaidiet to: sinoptiķi sniedza prognozi nākamajiem trim mēnešiem, laikapstākļi pārsteidz arvien vairāk

Meteoroloģisks fenomens vai jauna klimatiskā realitāte? Ziemeļu ciklons strauji tuvojas Austrumeiropas robežām, vēstot par strauju atdzišanu un lietainu laiku, tomēr tas nav viss.. 

Lai gan šādas meteoroloģiskās anomālijas vasaras pašā plaukumā kļūst arvien biežākas, Austrumeiropas iedzīvotāji šogad tik spēcīgu atdzišanu nebija gaidījuši.

Meteorologi brīdina par iespējamām salnām tuvākajās dienās, un līdz nedēļas beigām nakts temperatūra var noslīdēt līdz +5…+7 grādiem pēc Celsija. Tas ir netipisks laiks maija beigām, kas liek vietējiem iedzīvotājiem gatavoties vēsāku dienu atnākšanai.

Šādas globālās sasilšanas izraisītās klimata pārmaiņas izjauc ierasto dabas ciklu gaitu, liekot cilvēkiem pielāgoties jaunai, mainīgākai realitātei.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Arvien biežāk sastopamās neparastās laikapstākļu anomālijas, piemēram, strauja atdzišana vasaras kulminācijā, norāda uz nepieciešamību pārskatīt mūsu priekšstatus par ierasto gadalaiku norisi.

 

Meteorologi aicina reģiona iedzīvotājus rūpīgi sekot līdzi prognozēm un būt gataviem negaidītiem laikapstākļu pārsteigumiem.

Pieaugošas laikapstākļu nestabilitātes apstākļos ir ārkārtīgi svarīgi ieklausīties ekspertu teiktajā, sagatavoties iespējamiem aukstuma periodiem pat vasaras pašā plaukumā un novērtēt katru silto un saulaino dienu.

Ziemeļu ciklons, kas tuvojas Austrumeiropas reģioniem, ir daļa no globālās klimata pārmaiņu tendences, kas tuvākajā nākotnē var būtiski ietekmēt mūsu visu dzīvi. Tāpēc ir svarīgi domāt par to, kā mēs varam veicināt planētas ekoloģiskā līdzsvara atjaunošanu un globālās sasilšanas seku mazināšanu.

 

Skumjas ziņas Maestro Raimonda Paula dzīvē; tur neko vairs nevar darīt

Lasi vēl: Ierīkoju videonovērošanu savās lauku mājās, bet kad ieraudzīju. kas tur notiek nespēju pat parunāt kādu brīdi

Aukstākais jūnijs Latvijā bija 1928. gadā. Šajā mēnesī vidējā gaisa temperatūra bija ievērojami zemāka nekā parasti, un vairākas dienas pēc kārtas gaisa temperatūra dienā nepārsniedza +10 grādus.

Naktīs temperatūra bieži vien nokritās līdz nulles atzīmei vai pat zem tās, izraisot salnu, kas bija kaitīga augiem un kultūraugiem. Tā rezultātā šis jūnijs ir ieguvis vietu Latvijas meteoroloģijas vēsturē kā viens no aukstākajiem vasaras mēnešiem.

Bet ir beidzot zināms cik ilgi Latvijā saglabāsies karstums – sinoptiķi pārsteidz ar atbildi! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment