Vasara nenāks, pat negaidiet to: sinoptiķi sniedza prognozi nākamajiem trim mēnešiem, laikapstākļi pārsteidz arvien vairāk

Pēdējās dienās laiks bijis vasarīgi silts, lielākajā daļā valsts teritorijas spīdēja saule, bet vietām izveidojās negaisa mākoņi, kas atnesa lietusgāzes, krasas vēja brāzmas un lokāli pat krusu.

Arī nākamajās dienās sagaidāmi līdzīgi laikapstākļi – saule periodiski aizklāsies ar mākoņiem, vietām atkal veidosies lietus un negaisa mākoņi.

Gaiss saglabāsies vasarīgi karsts, dienas laikā temperatūra daudzviet būs +24…+29 grādu robežās, vietām pat sasniedzot +30 grādus, tikai dažviet piekrastē būs vēsāk.

Naktīs gaiss būs silts, temperatūra nenoslīdēs zem +10…+18 grādiem.

No pirmdienas biežāk varēs redzēt mākoņus, kas atnesīs ilgi gaidīto lietu, bet temperatūra joprojām būs augsta – nedēļas sākumā gaisa temperatūra pārsvarā būs +25…+30 grādi, bet nedēļas otrajā pusē ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas, tādēļ plašākā teritorijā dienas laikā temperatūra nepakāpsies virs +25 grādiem.

Jūnijs Latvijā parasti iezīmē vasaras sākumu ar mainīgiem, bet pakāpeniski sasilstošiem laikapstākļiem. Dienas kļūst garākas un saulainākas, un gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstinās.

Parasti jūnijā dienas laikā gaisa temperatūra svārstās no +15 līdz +25 grādiem pēc Celsija, bet mēneša beigās var sasniegt pat +30 grādus. Naktīs temperatūra parasti ir no +10 līdz +15 grādiem, taču var būt arī siltākas naktis, kad termometra stabiņš nenoslīd zem +20 grādiem.

Jūnijā bieži sastopami dažādi laikapstākļi – no saulainām un siltām dienām līdz vētrām un lietusgāzēm. Siltākas dienas bieži mijas ar mākoņainiem periodiem un īslaicīgiem nokrišņiem.

Lasi vēl: Ir saņemta jauna informācija, un tā ir biedējoša: sinoptiķi stāsta, kam jāgatavojas

Negaisa mākoņi nav retums, un bieži vien tie atnes spēcīgas lietusgāzes, vēja brāzmas un pat krusu. Negaisi var būt gan īslaicīgi, gan ilgstoši, radot ievērojamas izmaiņas temperatūrā un mitrumā.

 

Leave a Comment