Leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa brāļi dalās ar emocionālu ierakstu: ”Ir grūti”

Leģendārā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa brāļi dalās ar emocionālu ierakstu. Mārtiņš Rītiņš aizsaulē devās pagājušā gada 11.februārī. Šis notikums satrieca visus, tomēr visgrūtāk zaudējumu ir pārdzīvot viņa brāļiem. 

Šogad 10. novembrī bija otra Mārtiņdiena bez ievērojamā virtuozā pavāra Mārtiņa Rītiņa, kurš aizgāja mūžībā pērnajā gada 11. februārī. Viņa brāļi Jānis un Andrejs dalās par to, kā viņi turpina dzīvot pēc Mārtiņa aiziešanas. Viņi atzīst, ka Mārtiņa zaudējums viņus ļoti satrieca.

Viņi atklāj, ka pašreiz saimnieko Mārtiņa nekustamā īpašuma teritorijā Baltezerā.

Jānis Rītiņš stāsta: “Es esmu iekārtojies lielajā mājā, kur Mārtiņš dzīvoja, bet Andrejs ir apmeties blakus esošajā mazākajā mājiņā, kas bija paredzēta viesu uzņemšanai.

Tur viņam ir viss, kas nepieciešams ērtai dzīvošanai – plaša istaba, personīgās labierīcības, duša un pat pirtiņa.”

Stiklotajā oranžērijā Mārtiņam agrāk bija apbūvēta ar daudzām puķēm, bet šobrīd tās tur vairs nav.

Jānis norāda: “Nav ne vistu, ne puķu mājā Baltezerā. Tas ne tikai tāpēc, ka esam sasnieguši cienījamu vecumu un nevēlamies uzņemties papildu rūpes, bet arī saistībā ar enerģijas izmaksām. Mājai ir gāzes apkure, bet telpas, ko neizmantojam, netiek apsildītas, lai ietaupītu enerģiju.”

Lasi vēl: Vīrietis stāsta, ka viņam jebkurā momentā no kartes var pazust visa nauda, tomēr šī Latvijas banka atbild tikai šo

Brāļi atzīst, ka septembrī rēķins par elektrību un gāzi bija ap 250 eiro, bet oktobrī tas pārsniedza jau 500 eiro. Jānis skaidro: “Mēs prognozējam, ka novembra rēķins būs apmēram tūkstotis eiro. Pagājušajā ziemā rēķini katru mēnesi bija virs 1000 eiro.”

Uz jautājumu, vai viņi saglabājuši kādas Mārtiņa mantas, lai uzturētu viņa klātbūtnes sajūtu, brāļi stāsta: “Viņam bija ļoti daudz fotogrāfiju. Daļa no tām tika dāvināta kādai valsts iestādei, bet pārējās joprojām ir mājā un ikdienā mūsu acu priekšā.”

Brāļi atbrīvojās vienīgi no tām lietām, kuras viņuprāt tikai aizņem telpu un nav nepieciešamas. Piemēram, Mārtiņam bija vīna skapis ar ļoti labiem, ekskluzīviem vīniem, un tos pārdevām izsolē. Saņēmām 14 000 eiro, plus vēl 2500 eiro par vienu no Andreja gleznotajām gleznām.

 

Mārtiņa brāļi 10.novembrī pulcējās pie viņa kapa, lai godinātu viņa piemiņu – lūk, kā tas notika!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment