Latvijā sākušās nepatīkamas Problēmas; Paziņota biedējoša prognoze par Latvijas drīzo nākotni

Viņai nodarbinātības aģentūra garantējusi  algu ar stundas likmi virs 11 eiro par katru nostrādāto stundu. Viņai žēl, ka bērni jāatstāj Latvijā.

Minimālā alga Nīderlandē izceļas kā viena no augstākajām Eiropā, katru mēnesi sasniedzot 1995 eiro. Meklējot darbaspēku, Nīderlandes korporācijas aktīvi meklē kandidātus no Latvijas, publicējot vakances darba portālos un izmantojot specializētas darba iekārtošanas aģentūras, kas atrodas Rīgā.

Kā stāsta Dzintra, kuru raidījums intervēja tieši pirms došanās uz Nīderlandi, summu, ko Latvijā nopelna mēnesī, Nīderlandē var nopelnīt vien nedēļas laikā. Dzintrai ir pieredze ar to, iepriekš strādājot dārzkopības siltumnīcā Nīderlandē. Tomēr tagad viņa ir nodarbināta siera rūpnīcā. Neskatoties uz šīm nodarbošanās maiņām, viņas rīcībā joprojām ir ap 2000 eiro mēnesī.

Lasi vēl: Nekad negatavojiet griķus šādā veidā. Kļūda, ko pieļauj daudzi cilvēki

Lasi vēl:  Policija nāk klajā ar ļoti nopietnu paziņojumu visiem autovadītājiem! Daudzi šoferi saņems lielus naudas sodus

«360TV ZIŅnešu» intervētais emigrants Rihards Nīderlandē ieradās tieši pagājušajā nedēļā. Viņš dalījās, ka jaunajā valstī strādās loģistikas nozarē un saņems 2800 eiro mēnešalgu. Viņš gan atzina, ka nejūtas pārlieku sajūsmā par atrašanos svešā zemē, taču situāciju pretstatīja algu degradācijai, ko piedzīvoja Latvijā, kur nopelnīja nedaudz virs 400 eiro mēnesī.

Turklāt Rihards atzīmēja, ka Nīderlandē ir ievērojami uzlaboti darba apstākļi un attieksme pret strādniekiem salīdzinājumā ar Latviju.

Telefona sarunā ar personāla atlases aģentūru “Robin” tika minēts, ka mājas īrēšana Nīderlandē var izmaksāt diezgan dārgi. Pat neliels vienistabas dzīvoklis var maksāt pat 800 eiro, padarot emigrāciju ar nodarbinātības aģentūras palīdzību par finansiāli izdevīgāko iespēju.

Aģentūra nodrošina komunālo mājokli par maksu 400 eiro mēnesī, pēc šo izmaksu atskaitīšanas atstājot vismaz 1300 eiro. Daudzas aģentūras Latvijā specializējas darbinieku nosūtīšanā uz Nīderlandi un aktīvi meklē darba meklētājus, izmantojot tiešsaistes darba sludinājumus.

Kā norāda LU Diasporas un migrācijas pētījumu centra direktore Inta Mieriņa, notiek mērķtiecīgas personāla atlases kampaņas, kuru mērķis ir piesaistīt prasmīgus profesionāļus, īpaši ārstus, medmāsas, IT speciālistus un dažādu specializāciju inženierus. Šīs valstis ir izstrādājušas īpašas metodes potenciālo darba ņēmēju pievilināšanai.

Arī interesanti: Vērsis saskārsies ar problēmām, bet Zivis izbaudīs labu dienu; Dienas horoskops 9. decembrim visām zodiaka zīmēm

Leave a Comment