Cilvēces mūžs ir ierobežots – pētnieki noskaidrojuši precīzu Zemes bojāejas brīdi

Kā norāda eksperti, tiek prognozēts, ka nākotnē Zemi sagaida bojāeja Saules, kas kalpo kā Saules sistēmas centrālā zvaigzne, novecošanas procesa rezultātā. Kā zināms Zemes bojā eja, nav nemaz tik tālu. 

Planēta Zeme ir mūsu mājas planēta un trešā tuvākā planēta no Saules. Tā ir vienīgā zināmā planēta mūsu Saules sistēmā, kas ir apdzīvota ar dzīvību.

Zeme ir raksturīga ar savu atmosfēru, ūdeni, daudzveidīgu bioloģisko daudzveidību un dzīvības veidošanos. Tā ir arī vieta, kur dzīvo cilvēki un citas dzīvās būtnes, un tā piedāvā daudzus dabas resursus, kas nodrošina mūsu ikdienas vajadzības.

Pateicoties plašajai izpētei un analīzei, zinātnieki ir veiksmīgi rekonstruējuši visaptverošu Zemes vēstures pārskatu iepriekšējos gadsimtos.

Pamatojoties uz mūsdienu ģeologu un ģeofiziķu atklājumiem, ir plaši atzīts, ka Zeme kopā ar Sauli un citiem Saules sistēmas debess ķermeņiem radās pirms aptuveni 4,54 miljardiem gadu Saules miglāja darbības rezultātā.

Sākotnēji Zemes ārējais slānis bija sašķidrināšanas stāvoklī, tomēr pakāpeniski tas tika atdzisis un pārvērtās par sacietējušu struktūru, kas pazīstama kā Zemes garoza. Šajā konkrētajā periodā notika mēness veidošanās. Ļoti iespējams, ka Mēness radās nozīmīgas debesu būtnes rezultātā, kas pēc izmēra ir līdzvērtīgs Marsam un veido 10% no Zemes masas, saduroties ar Zemi un izvilkot daļu no tās masas.

Lasi vēl: Vērši baudīs priekus, bet Svariem jātiek galā ar daudziem uzdevumiem; Dienas horoskops 8. decembrim visām zodiaka zīmēm

Lasi vēl : Policija nāk klajā ar ļoti nopietnu paziņojumu visiem autovadītājiem! Daudzi šoferi saņems lielus naudas sodus

Pēc tam daļa atdalītās masas tika atkārtoti integrēta Zemē, daļai izdevās atbrīvoties no Zemes gravitācijas spēka, bet pārējā daļa palika Zemes orbītā un galu galā saplūda, veidojot Mēnesi. Gāzu emisija no dzesēšanas masas, tostarp vulkāna izvirdumi, bija atbildīga par sākotnējās atmosfēras veidošanos.

Ūdens tvaiku kondensācijas rezultātā atmosfērā uz Zemes virsmas izveidojās ūdenstilpes, proti, okeāni. Turklāt daļu no Zemes ūdens apgādes nodrošināja ledus klātbūtne no komētas, kas šķērsoja tās apkārtni.

Pavisam nesen kādā pētījumā zinātnieki pastāstīja un atklāja cik laika Zemes iedzīvotājiem un Zemei ir atlicis līdz pasaules bojā ejai – iemesls ir pavisam vienkāršs. Noskaidrosim! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment