“Decembra otrā puse parādīs raksturu”: sinoptiķi ir mainījuši laika prognozi decembra pēdējām nedēļām

Sinoptiķi brīdina par stipru salu ziemas vidū un beigās. Laika ziņu eksperti ir dalījušies ar jaunākajiem datiem par to, kādi laikapstākļi gaidāmi ziemas sākumā dažādos Eiropas reģionos. Šī informācija ir satraucoša!

Meteorologi ziņo, ka jaunie dati liecina, ka laika apstākļi decembrī atšķirsies no iepriekšējām prognozēm.

Piemēram, pirms neilga laika sinoptiķi pieņēma, ka ziemas sākums būs par vairākiem grādiem siltāks nekā parasti. Tomēr jaunie dati liecina, ka salnas var pastiprināties vai pat parādīties reģionos, kur novembrī to vēl nebija bijis.

Gismeteo speciālisti brīdināja par spēcīgu salnu iestāšanos Austrumeiropā decembrī. Pašlaik reģionā valda šim gadalaikam raksturīgs laiks, temperatūrai svārstoties no 0 līdz -8 grādiem.

 

Tomēr pēc dažām dienām Austrumeiropā gaidāms, ka temperatūra pazemināsies līdz mīnus 20 grādiem pēc Celsija. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm krasas laikapstākļu izmaiņas iestāsies pēc 9. decembra.

Pat dienā termometri rādīs mīnus 18 grādus pēc Celsija, kas būs īpaši neparasti pēc nenormāli siltā novembra, kura laikā bieži vien turējās pat plusa temperatūra.

Decembrī Latvijā ir vēsas ziemas mēneša laikapstākļi. Bieži vien temperatūra ir nedaudz zemāka par nulles grādiem Celsija, bet var gadīties arī ievērojami aukstākas dienas, kur temperatūra nokrītas zem mīnus grādu robežas.

Bieži vien decembrī snieg, kas veido sniega segu uz zemes un radīs ziemīgu atmosfēru. Taču laika apstākļi decembrī var mainīties gadām un atkarībā no reģiona Latvijā. Ir labi pārliecināties par precīziem laikapstākļiem, izmantojot vietējos meteoroloģiskos avotus vai laikapstākļu prognozes.

Lasi arī: Negaidīta magnētiskā vētra 2023. gada 8. decembrī: cik spēcīga tā būs?

Lasi vēl: Saeima atklāj vai 2024.gada 1.janvārī cilvēki var cerēt uz šo konkrēto naudas pabalstu iedzīvotājiem – kā būs?

Tātad, varam rēķināties, ka decembrī visā Austrumeiropas reģionā kopumā gaidāms gandrīz 20 grādu sals. Turklāt, decembra mēnesī ir gaidāma snigšana ik dienu, kas jau pirmajā ziemas mēnesī var radīt sniega sanesumus.

Latvijas sinoptiķi īpašu paziņojumu sakarā ar laikapstākļiem izsludinājuši uz nākošo nedēļu – kas gaidāms?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment