Lieliskas ziņas iedzīvotājiem! Jau no 2024. gada 1. Janvāra plānojas būt iespaidīgs atbalsts

No 1. janvāra sāks darboties jauns finansiālā atbalsta mehānisms Latvijas iedzīvotājiem, tomēr tas attieksies uz vienu konkrētu iedzīvotāju grupu. Protams, ņemot vērā patreizējo situāciju, tās ir ļoti laba ziņa pilnīgi visiem iedzīvotājiem!

Šī iedzīvotāju grupa ir hipotekāro kredītu ņēmēji. Pēdējo gadu notikumi ekonomikā radījuši nelabvēlīgus apstākļus tirgū, kā rezultātā strauji pieaudzis procentu maksājums hipotekāro kredītu ņēmējiem.

Hipotekārais kredīts ir aizdevums, kas tiek nodrošināts ar nekustamā īpašuma vai citiem īpašumiem kā nodrošinājumu (hipotēku). Šis kredīts ļauj aizņēmējam saņemt lielu summu naudas, izmantojot viņa vai viņas īpašumu kā drošību kreditoram.

Hipotēka ir juridisks līgums, kas ļauj kreditoram ieņemt īpašumu, ja aizņēmējs neizpilda kredīta nosacījumus un nevar atmaksāt aizdevumu. Kredīta apjoms parasti ir saistīts ar nekustamā īpašuma vērtību.

Lasi vēl: Vai Tev ir kāda no šīm lata monētām? Iespējams, ka Tev ir pamatīgi paveicies un varat kļūt patiešām bagāti

Lasi vēl : Sinoptiķi negaidīti nākuši klajā ar ļoti biedējošu prognozi par gaidāmo laiku tuvākās dienās: “Būs briesmīgi”

Hipotekārie kredīti ir bieži izmantoti, lai iegādātos mājas vai citas nekustamā īpašuma vienības. Šādi aizdevumi var būt ilgtermiņa, un to atmaksas grafiks var svārstīties atkarībā no aizdevuma nosacījumiem un aizņēmēja vēlmēm.

Ir svarīgi atcerēties, ka, izvēloties hipotekāro kredītu, aizņēmējam ir jābūt gatavam regulāriem maksājumiem, lai izvairītos no īpašuma zaudēšanas kreditoram. Tas ir finanšu līdzeklis, kas var palīdzēt cilvēkiem iegādāties lielus īpašumus, bet tas rada arī finansiālu risku, un tāpēc ir svarīgi rūpīgi izvērtēt visus nosacījumus pirms līguma noslēgšanas.

Trešdien, 6.decembrī, Saeimā oficiāli apstiprināti Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas izstrādātie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Šie grozījumi paredz, ka hipotekārā kredīta ņēmēji 2024.gadā saņems palīdzību. 

Lai nodrošinātu nepieciešamās palīdzības sniegšanu, finanšu iestādēm būs pienākums iemaksāt nodevu, “lai nodrošinātu sabiedrības labklājību, vienlaikus ņemot vērā mājsaimniecību finansiālo slogu”.

Šeit gan jāuzdod jautājums par to, cik liela procentuāli būs šī paketes palīdzība? Laiks aplūkot!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment