Sinoptiķi Šodien nekavējoties paziņojuši biedējošu prognozi Jāņiem: Būs krietni trakāk nekā domāts!

Šobrīd Global Forecast System (GFS) prognozes liecina, ka 23. jūnijā Latvijas teritorijā iebruks ciklons, kas būtiski mainīs laika apstākļus visā valstī.

Sinoptiķis Jānis Trallis, mikroblogošanas vietnē “X”, apliecina, ka šī ciklona rezultātā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks un ievērojams nokrišņu daudzums daudzviet Latvijā.

Trallis prognozē, ka ciklons izveidos plašu mākoņu joslu, kas pārklās lielāko daļu valsts, izraisot intensīvas un ilgstošas lietusgāzes. Dažos reģionos lietus daudzums varētu sasniegt 30-50 mm dienā, palielinot plūdu risku zemākajās vietās. Turklāt vēja stiprums varētu sasniegt 15-20 m/s, kas potenciāli radīs papildu bojājumus infrastruktūrai, īpaši piekrastes rajonos.

Sinoptiķi brīdina iedzīvotājus sagatavoties iespējamām ceļu noslīdējumam un vētru radītajiem postījumiem, tostarp koku lūzumiem un elektroapgādes pārtraukumiem. Līdz ar nokrišņiem un spēcīgiem vējiem, gaisa temperatūra ievērojami pazemināsies, paliekot robežās no 15 līdz 20 grādiem pēc Celsija.

Situācija var būtiski mainīties:

Iedzīvotājiem tiek ieteikts rūpīgi plānot savus ikdienas darbus un izbraucienus, ņemot vērā prognozētos laikapstākļus, kā arī sekot līdzi jaunākajām laika ziņām un brīdinājumiem, lai savlaicīgi reaģētu uz mainīgajiem apstākļiem.

23. jūnijā Latvijas teritorijā gaidāms spēcīgs ciklons, kas ievērojami ietekmēs valsts laika apstākļus. Prognozēts, ka šīs dienas maksimālā gaisa temperatūra būs no +13 līdz +17 grādiem pēc Celsija, kas ir būtiski zemāka par jūnija vidējiem rādītājiem.

Trallis uzsver, ka ciklons izraisīs plašu mākoņu klātbūtni, kas pārklās lielāko daļu Latvijas teritorijas, un prognozē ievērojamu nokrišņu daudzumu visā valstī. Dažos reģionos lietus daudzums varētu sasniegt līdz pat 30-50 mm dienā, kas varētu radīt plūdu risku zemākajās vietās.

Auniem nevajag pieņemt lēmumus, bet Strēlnieku daudz kas kaitinās; Dienas prognoze 24. jūnijam visām zvaigžņu zīmēm

Turklāt spēcīgs vējš, kas vietām varētu sasniegt 15-20 m/s, varētu izraisīt koku lūzumus un infrastruktūras bojājumus, īpaši piekrastes reģionos.

Sinoptiķi brīdina iedzīvotājus būt gataviem uz šādiem apstākļiem, jo ciklons var izraisīt ceļu noslīdējumus un elektroapgādes pārtraukumus. Iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi jaunākajām laika ziņām un brīdinājumiem, lai savlaicīgi reaģētu uz mainīgajiem laika apstākļiem un pielāgotu savus ikdienas plānus atbilstoši situācijai.

Būs pamatīgas lietavas:

Ciklons, kas skars Latvijas teritoriju 23. jūnijā, radīs ievērojami mākoņainu laiku un intensīvus nokrišņus, būtiski ietekmējot satiksmes apstākļus un ikdienas aktivitātes.

Jānis Trallis īpaši aicina visus sekot līdzi aktuālajām laika prognozēm un būt piesardzīgiem, plānojot ceļojumus vai āra pasākumus. Viņš uzsver, ka laika apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc ir svarīgi būt gataviem ātri pielāgoties šīm izmaiņām. Trallis arī atgādina, ka zema temperatūra, apvienojumā ar vēju un lietu, var radīt diskomfortu, tāpēc iedzīvotājiem jāņem vērā šie faktori, plānojot savas ikdienas gaitas.

Sinoptiķi brīdina par iespējamiem elektroapgādes pārtraukumiem un citiem traucējumiem, ko var izraisīt spēcīgais vējš un lietus. Tāpēc ieteicams laikus sagatavoties, nodrošinot nepieciešamos resursus un sekojot vietējo varas iestāžu un meteorologu ieteikumiem un brīdinājumiem.

Īpaši būtiski ir ņemt vērā Tralli, kurš norāda uz papildu informāciju visiem, kas plāno svinēt svētkus ārā: laika apstākļi var būt tik neparedzami un mainīgi, ka nepieciešams būt īpaši uzmanīgiem un gataviem negaidītām situācijām. Tādēļ, ja plānojat svinības ārpus telpām, pārliecinieties, ka esat gatavi jebkādiem laikapstākļiem.

Steidzami brīdina visus iedzīvotājus par 2 Eiro monētām! Tagad arī Tu vari iekulties pamatīgās nepatikšanās!

Diemžēl, viņš paziņojis, ka situācija būs krietni sliktāka, nekā bija ziņots iepriekš… Lūk, ko viņš paziņoja un tas būtu jāzina visiem:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment