Kā apturēt baumas un atvairīt ļaunos spēkus: 4 populārākie māņticējumi par ēdienu

Uzzini, kuri pārtikas produkti piesaista veiksmi un prognozē nākotni.

Māņticējumi pastāv jau kopš neatminamiem laikiem. Un, lai gan daži no tiem var šķist muļķīgi, cilvēki joprojām turpina tiem ticēt.

Ķiploki pasargā no ļaunuma

Ķiploki jau izsenis ir bijuši daudzu pasaules tautu māņticībās. Daudzi cilvēki tic, ka tie spēj pasargāt no ļaunuma, briesmām un ļaunā spēka.

Šādu aizspriedumu rašanās ir ķiploku uzturvērtības un pozitīvo īpašību novērojumu rezultāts, ko vēlāk pierādīja mūsdienu zinātne.

Patiešām, senie grieķi, ēģiptieši, romieši un babilonieši novērtēja ķiplokus to antibakteriālo un antimikrobiālo īpašību dēļ, lai gan viņiem nebija ne jausmas, kas piešķir ķiplokiem šīs īpašības.

Nelieciet maizi otrādi

Ticējumi par maizi ir izplatīti gandrīz visur, jo tā tika augstu vērtēta visos pasaules nostūros. Ir izplatīts uzskats, ka otrādi apgriezts maizes klaips nes nelaimi.

Itālijā šis aizspriedums ir saistīts ar reliģisko saikni starp maizi un Kristus miesu. Ja maize atrodas otrādi, tas liecina par necieņu pret Jēzu.

Francijā aizspriedumi par maizi ir nedaudz draudīgāki. Viduslaikos bieži notika publiskas soda izpildes, un no katariem baidījās un no tiem izvairījās. Tāpēc franču maiznieki, cepot maizi katariem, vienmēr atstāja to otrādi. Tā cilvēkos izveidojās un nostiprinājās šis negatīvais priekšstats.

Ābolu sēklas pareģo mīlestību

Āboli visbiežāk tiek asociēti ar nākotnes prognozēšanu personiskajai dzīvei un atbilžu meklēšanu uz mīlas jautājumiem.

Ja nevarat izvēlēties starp diviem vīriešiem, atbildi varat atrast ar ābolu palīdzību. Jums ir jāņem ābolu sēkliņas un jādod tām savu pielūdzēju vārdi. Pēc tam tās jāuzliek uz pieres, vaigiem vai plakstiņiem. Tas, kura vārds būs pie pēdējās nokritušās sēkliņas arī būs jūsu īstā mīlestība.

Lasi vēl: Atstāj ledusskapī glāzi ūdens ar sodu: noslēpums, kas atrisinās uzreiz 2 problēmas

Sarkano čilli piparu pavedieni nes veiksmi

Itālijā sarkano čilli piparu pavedienus bieži piekar, lai piesaistītu veiksmi. Šīs tradīcijas simbolika sniedzas līdz viduslaikiem, vēl pirms čilli atceļoja no Jaunās pasaules un kļuva plaši izplatīts pasaulē. Tolaik sarkanā krāsa simbolizēja veiksmi un aizsardzību pret ļaunumu, tostarp velnu.

Citi ar čili pipariem saistīti aizspriedumi vēsta, ka to asums var apturēt tenkas. Tas ir iespējams tikai tad, ja apvienojas trīs svarīgi faktori, proti, pipariem jābūt gan sarkaniem, gan nogatavojušiem, gan apjomīgiem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Ironiskā kārtā līdzīga čilli piparu tradīcija pastāv Ķīnā, kur tos izrāda Lunārā Jaunā gada svinību laikā kā labklājības un ļaunuma atbaidīšanas simbolu.

 

 

Leave a Comment