Sinoptiķi Šodien nekavējoties paziņojuši biedējošu prognozi Jāņiem: Būs krietni trakāk nekā domāts!

Būs jābūt īpaši piesardzīgiem:

Lai gan cikloni nav retums arī vasarā, šāda vēsuma un lietus periodi var būtiski ietekmēt gan lauksaimniecību, gan atpūtas aktivitātes. Zemniekiem un dārzkopjiem ieteicams pārskatīt savus darba plānus, ņemot vērā gaidāmos nokrišņus, kas varētu ietekmēt ražu un lauka darbus. Laika apstākļu izmaiņas var radīt sarežģījumus arī dažādu pasākumu rīkošanā, piemēram, brīvdabas koncertiem un sporta sacensībām, kurām var būt nepieciešama alternatīva telpās.

Sinoptiķis Jānis Trallis prognozē, ka 23. jūnijā Latviju šķērsos ciklons, kas nesīs pārsvarā mākoņainu un lietainu laiku. Maksimālā gaisa temperatūra būs tikai +13 līdz +17 grādi pēc Celsija, kas ir ievērojami zemāka par jūnija vidējo temperatūru. Ciklona ietekmē laika apstākļi būs ļoti mainīgi un neprognozējami, tāpēc iedzīvotājiem ir ieteicams būt gataviem dažādiem scenārijiem, lai izvairītos no nepatīkamām situācijām. Spēcīgs vējš, kas vietām varētu sasniegt 15-20 m/s, var izraisīt arī koku lūzumus un infrastruktūras bojājumus, īpaši piekrastes reģionos.

Ciklona izraisītie nokrišņi un mākoņainais laiks var ievērojami ietekmēt satiksmes apstākļus. Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un būt piesardzīgiem, plānojot ceļojumus vai āra pasākumus. Trallis uzsver, ka laika apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc ir svarīgi būt gataviem ātri pielāgoties mainīgajiem apstākļiem.

Esiet modri!

Naktī uz 24. jūniju laika apstākļi Latvijā sāks mainīties, un no rietumiem ienāks skaidrāks gaiss. Tomēr, kā uzsver sinoptiķis Jānis Trallis, dažos reģionos, īpaši piekrastē un vietās ar specifisku reljefu, varētu saglabāties īslaicīgi nokrišņi, jo šīs zonas mēdz uzkrāt mitrumu.

Skaidrāks laiks varētu radīt lielisku iespēju aktivitātēm brīvā dabā, sevišķi pēc vēsās un lietainās dienas. Iedzīvotājiem tiek ieteikts sekot līdzi aktuālajiem laika apstākļiem un pielāgot savus plānus atbilstoši jaunākajām prognozēm.

Meteoroloģiskās prognozes tiek regulāri atjauninātas, balstoties uz jaunākajiem datiem, tādēļ tās var mainīties. Vēja virziena un ātruma izmaiņas var ievērojami ietekmēt mākoņu kustību un nokrišņu intensitāti, padarot laika apstākļus neparedzamākus, nekā sākotnēji prognozēts. Trallis aicina iedzīvotājus regulāri sekot līdzi laika ziņām, lai būtu gatavi jebkurām izmaiņām.

Ciklons, kas sagaidāms 23. jūnijā, nesīs vēsu un lietainu laiku, kas var traucēt gan lauksaimniecības darbus, gan brīvdienu plānus. Zemniekiem un dārzkopjiem būtu jāņem vērā gaidāmie nokrišņi, kas varētu ietekmēt ražas kvalitāti un lauku darbus.

Nedēļas finanšu prognoze: dažas zodiaka zīmes gūs lielu peļņu no 24. līdz 30. jūnijam

Brīvdienu plānotājiem ieteicams būt gataviem mainīt savus plānus un izvēlēties alternatīvas aktivitātes telpās. Šāda prognoze var radīt arī sarežģījumus dažādu pasākumu organizēšanā, piemēram, brīvdabas koncertiem un sporta sacensībām, kurām varētu būt nepieciešams pārcelties uz iekštelpām.

Leave a Comment