Siltuma vietā iespējams sals līdz pat -1: Sinoptiķi sniedza prognozi visam 2024. gada jūnijam

2024. gada jūnijs solās būt interesants laikapstākļu ziņā Austrumeiropā. Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands dalījās ar prognozēm, kas liecina par ievērojamām novirzēm no normas dažādos Eiropas reģionos.

Vai Austrumeiropā būs silts un komfortabls

Jūnija sākuma daļā Austrumeiropā temperatūra būs vai nu normas līmenī, vai pārsniegs to. Īpaši ievērojamas novirzes no normas gaidāmas Baltijas jūras piekrastē.

Šeit temperatūra būs virs normas, kas radīs komfortablus apstākļus iedzīvotājiem un tūristiem. Pārējās Austrumeiropas daļās temperatūra būs aptuveni normāla, bet ar pozitīvu fonu, kas nozīmē aukstuma anomāliju neesamību.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Austrumeiropas austrumu daļa: normāla vasaras temperatūra

Tā kā jūnija pirmajā pusē Austrumeiropas reģionos valdīs vairāk vai mazāk normāla vasaras temperatūra, vidēji ap plus 25 grādi pēc Celsija, tas radīs labvēlīgus apstākļus vasaras brīvdienām un lauksaimniecības darbiem.

 

Kad gaidāmas aukstuma anomālijas

Tomēr siltais laiks nebūs ilgstošs. Negatīvas temperatūras anomālijas tiek prognozētas teju visā Austrumeiropas reģionā.

Jūnija otrā pusē var situācija būt tik kritiska, ka vietām iespējams sals līdz mīnus 2 grādiem pēc Celsija. Šāda stabila situācija atmosfērā ir pilnīgi neraksturīga un rada meteorologu bažas.

Mūsu senču ticējumi: ko nevajadzētu darīt 10. jūnijā, lai nepaliktu vientulībā uz visu mūžu

Pašās mēneša beigās gaidāms, ka temperatūra reģionā paaugstināsies, taču tā joprojām būs par 1-2 grādiem zemāka par normu. Salnas pakāpeniski beigsies, bet laiks joprojām būs auksts un ne vasarīgs.

Latvijā anomāls laiks nav retums, un laika apstākļi bieži vien var būt neparedzami. Ziemā nereti novērojamas krasas temperatūras svārstības, kad vienu nedēļu ir ļoti auksts, bet nākamajā iestājas atkusnis.

Lasi vēl: Dižās Vangas radinieks atklāj gaišreģes vēstījumu uz tuvo nākotni par to, kas mūs sagaida

Pavasarī un rudenī bieži vien iespējamas ilgstošas lietusgāzes vai sausuma periodi, kas var ietekmēt lauksaimniecību un ūdenslīmeni upēs. Vasarā Latviju var skart gan ļoti karsti laika periodi, gan arī pēkšņas vētras ar stipru vēju un pērkona negaisu.

Šīs anomālijas laika apstākļos bieži vien ir saistītas ar globālajām klimata pārmaiņām, kas veicina ekstrēmu laika apstākļu biežumu un intensitāti. Meteorologi un klimata pētnieki turpina sekot līdzi šīm izmaiņām, lai labāk izprastu to cēloņus un sekas.

Bet kā ar konkrētu laiku tepat pie mums – Latvijā? Arī šeit sinoptiķi ir nobažījušies un šis rīts nāca ar kādu paziņojumu. Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment