Siltuma vietā iespējams sals līdz pat -1: Sinoptiķi sniedza prognozi visam 2024. gada jūnijam

Dienas gaitā nokrišņu zona turpinās virzīties uz valsts austrumiem, daudzviet nesot lietu un radot mākoņainu laiku. Vietām gaidāmas stiprākas lietusgāzes ar iespējamu negaisu.

Tomēr diena nebūs pavisam pelēcīga, jo pakāpeniski no rietumiem debesis sāks skaidroties. Saule spīdēs un nokrišņi pamazām mitēsies. Vējš pūtīs mēreni līdz stipri no dienvidrietumiem un rietumiem, brāzmās sasniedzot 15-18 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, bet vējainais laiks radīs sajūtu, ka ir nedaudz vēsāks. Rīgā dienas pirmajā pusē gaidāms lietus, bet pēcpusdienā nokrišņi mitēsies un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra galvaspilsētā sasniegs +17..+19 grādus, bet vēja dēļ šķitīs, ka ir nedaudz vēsāks.

 

Iespējama krusa 

Sinoptiķi izplatījuši dzelteno brīdinājumu visai Latvijai par iespējamu negaisu. Dienas laikā Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona. Tuvākajās stundās vietām rietumos, vēlāk arī centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, iespējama krusa.

Brīdinājums būs spēkā līdz plkst. 18:00. Papildus tam vēja brāzmas var radīt arī potenciālu apd*****mu, tādēļ ieteicams būt piesardzīgiem.

Dažos rajonos vētras brāzmas var būt pietiekami spēcīgas, lai radītu nelielus postījumus. Šodienas laika apstākļi būs dinamiski un mainīgi, tāpēc iedzīvotājiem jābūt gataviem uz dažādiem pārsteigumiem.

 

Tuvākajās dienās 

Tuvākajās dienās Latvijā gaidāms vēss un lietains laiks, informē meteorologi. Gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies tikai līdz +10..+14 grādiem, savukārt naktīs tā noslīdēs līdz +5..+9 grādiem.

Vēsums un lietus ietekmēs lielāko daļu valsts teritorijas, ar īpaši spēcīgām lietusgāzēm gaidāms Vidzemē un Latgalē. Rietumu un dienvidrietumu vējš pūtīs mēreni, brāzmās sasniedzot 15 metrus sekundē, radot papildu vēsuma sajūtu.

Sinoptiķi brīdina, ka dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Laikapstākļi būs īpaši mainīgi, ar biežiem nokrišņu periodiem. Rīgā un citās lielākajās pilsētās lietus var būt intensīvāks, iespējama īslaicīga ūdens uzkrāšanās uz ceļiem un ielām.

Lasi vēl: Lietains jūnijs un svelmains augusts: sinoptiķi brīdina, kam sagatavoties šovasar

Nedēļas beigās gaidāma īslaicīga laika uzlabošanās, tomēr kopumā vēsums un mitrums saglabāsies. Iedzīvotājiem ieteicams ģērbties atbilstoši laika apstākļiem un plānot savus darbus, ņemot vērā prognozēto nokrišņu daudzumu.

 

 

Leave a Comment