Visa pasaule ir skumjās! Pāragri mūžībā devies ļoti pazīstama pasaule personība

Diemžēl ir noticis tas, ko daudzi baidījās un nevarēja iedomāties. Visa pasaule ir dziļās skumjās un sērās, jo mūžībā pāragri devusies labi zināma un cienīta pasaules personība.

Viņas devums cilvēcei un viņas atstātais mantojums ir neizdzēšams, un viņas ietekme būs jūtama vēl ilgu laiku. Pasaules slavenās figūras zaudējums atstāj tukšumu daudzās sirdīs, un viņas aiziešana ir smags trieciens visiem, kas viņu pazina un cienīja. Tagad viņas mantojums dzīvos tālāk caur viņas darbiem un piemiņu, kuru viņa ir atstājusi aiz sevis.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Sestdien, Parīzē, 53 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais organizācijas “Reportieri bez robežām” (RSF) ģenerālsekretārs Kristofs Delors. RSF pārstāvji ir publiski paziņojuši par viņa aiziešanu , kas iestājās pēc ilgstošas cīņas ar v**i.

Kristofs Delors bija pazīstams ar savu dedzīgo darbu preses brīvības aizstāvībā un nepagurstošo cīņu par žurnālistu tiesībām visā pasaulē. Viņa ieguldījums RSF darbībā bija nenovērtējams, un viņa aiziešana atstājusi dziļu tukšumu gan organizācijā, gan žurnālistu sabiedrībā visā pasaulē. Kolēģi un draugi atceras viņu kā iedvesmojošu līderi un cīnītāju par taisnību, kurš visu savu dzīvi veltījis cēlai misijai.

Delora aiziešana ir smags zaudējums ne tikai RSF, bet arī visiem, kas viņu pazina un kopā ar viņu strādāja. Viņa atstātais mantojums turpinās dzīvot caur organizācijas darbību un tās mērķiem, kuru sasniegšanai Kristofs Delors veltīja visu savu enerģiju un sirdi.

Kopš 2012. gada, bijušais laikrakstu un televīzijas reportieris Kristofs Delors stājās starptautiskās žurnālistu organizācijas “Reportieri bez robežām” (RSF) vadībā. Viņa vadības laikā RSF izveidojās par pasaules mēroga žurnālistikas aizstāvi, cīnoties par preses brīvību un aizstāvot žurnālistu tiesības visos kontinentos.

RSF, kas tika dibināta 1985. gadā Monpeljē, Francijas dienvidos, sākotnēji bija neliela četru žurnālistu izveidota aktīvistu grupa. Taču gadu gaitā tā izauga par nozīmīgu spēlētāju starptautiskajā arēnā, kļūstot par īstu traucēkli autokrātiskiem un despotiskiem režīmiem visā pasaulē. Organizācija nebaidās nostāties pret ietekmīgām personām un valdībām, tādām kā Kr***as prezidents Vl****rs P***** un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Er***ans, kurus tā regulāri apsūdz par preses br***bas aps***šanu.

Īpaši aktīva RSF kļuva pēc tam, kad P**** 2022. gadā sāka atkārtoto ieb****mu Uk***nā. Organizācija vairākkārt nosodīja preses brī***as ierobežojumus Kri****ā, kā arī atklāja satelītu ziņu kanālu tīklu, kas apkalpo K***iju. Šie kanāli lielākoties tika veidoti ar tr**dā esošo k***vu žurnālistu palīdzību, sniedzot neatkarīgu informāciju un alternatīvu balsi K****s iedzīvotājiem, kuri bieži vien saskaras ar informācijas trūkumu un valsts kontrolētiem medijiem.

Delora vadībā RSF ne tikai cīnījās pret preses brīvības pārkāpumiem, bet arī veidoja jaunas iniciatīvas, lai stiprinātu neatkarīgo žurnālistiku. Viņa mantojums turpinās iedvesmot nākotnes paaudzes, kas cīnīsies par patiesību un tiesībām uz brīvu informāciju.

Leave a Comment