Nepieskarieties tiem ar rokām: Atkal ir pamanīti sīki dzīvnieki, kuri cilvēkam var kaitēt ar vienu pieskārienu

Austrumeiropas reģionā ir atrastas cilvēkiem kaitīgas sīkas radības, kuras var būt katrā dārzā. Speciālisti atklāj, ka šīs radības nav ieteicams ņemt rokās.  Tam ir iemesls! 

Latvijā ir vairākas sīkas radības, kas var būt kaitīgas cilvēkiem. Mežos un pļavās sastopamas radības, kas var pārnest dažādas kaites. Vasaras mēnešos ir bieži sastopami radījumi, kas izraisa n**i un diskomfortu, kā arī var pārnest i***ijas, ja tās ieviestas no ārvalstīm.

Ir arī ko****ekti, kas var izraisīt aler****as reakcijas un pat nopietnus v***as traucējumus. Daži radījumi, lai gan lielākoties nekaitīgi, var izraisīt nepatīkamas reakcijas, ja tie sa**ž. Šie ir tikai daži piemēri no sīkām radībām, kas var būt kaitīgas cilvēkiem Latvijā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

 

 

Kukaiņi ir Es*****ia coli, helmintu un nem****žu pārnēsātāji.

Par gliemežu bīst****u pastāstīja Dabas apsaimniekošanas un vides aizsardzības departamenta ārzemju Bioloģiskās daudzveidības monitoringa nodaļas vadītājs Azamats Kunafins.

“Spāņu gliemeži tika ievesti reģionā apmēram pirms 10 gadiem, iespējams, kopā ar stādāmo materiālu no Dienvideiropas,” – sacīja eksperts.

Pēc Kunafina teiktā, šiem gliemežiem nedrīkst pieskarties ar rokām, jo saskarē ar tiem var infi****es ar para****m. Tajā pašā laikā šobrīd nav iespējams pilnībā novērtēt to ietekmi uz mūsu reģiona ekosistēmu, jo vēl nav veikti visaptveroši zinātniskie pētījumi.

Dabas vērotājs Vilis Bukšs beidzot atklāj kādi laikapstākļi sagaidīs mūs uz Līgo svētkiem! Esmu pārsteigts!

Tajā pašā laikā nevar runāt arī par spāņu gliemežu dominanci reģionā, jo ziema Austrumeiropas reģionā, atšķirībā no Dienvideiropas, gliemežiem ir smaga, un ne visi izdzīvo aukstumā.

Lasi vēl: Viss applūdīs un peldēs: prognožu atjauninājums no sinoptiķiem uz tuvāko laiku

Spānijas gliemezis – zemes stublājaino gliemežu suga, Ariones ģints, Arionides dzimtas gliemezis. Tie ir lieli gliemeži, kas ir oranžas vai brūnganas krāsas, retāk tumši pelēki vai gandrīz melni. To garums var sasniegt 120 milimetrus, dažos gadījumos līdz pat 150 milimetriem.

Latvijā dārznieki un lauksaimnieki aktīvi meklē veidus, kā kontrolēt un ierobežot šo inv***vo sugu izplatību, tomēr šobrīd Latvijas pārstāvji nav cēluši trauksmi tādēļ uztraukumam nav pamata.

 

Leave a Comment