Dabas vērotājs Vilis Bukšs beidzot atklāj kādi laikapstākļi sagaidīs mūs uz Līgo svētkiem! Esmu pārsteigts!

Dabas vērotājs Vilis Bukšs beidzot ir dalījies ar savu prognozi par to, kādi laikapstākļi mūs gaida Līgo svētku laikā. Viņš ir sniedzis detalizētu pārskatu, un esmu patiesi pārsteigts par viņa novērojumiem un secinājumiem. Ir aizraujoši dzirdēt, ko viņš paredz šiem īpašajiem svētkiem!

Dabas vērotājs Vilis Bukšs dalījies ar detalizētu prognozi par laikapstākļiem jūnijā, kas ir īpaši interesanti, ņemot vērā gaidāmos Līgo svētkus.

Savā blogā Bukšs apraksta, kā viņa prognozes balstās uz pagājušā gada decembra nozīmīgajām dienām un šī gada 13. janvāri, kas paredz jūnija laika apstākļus. Viņš prognozē, ka pirmais vasaras mēnesis būs mēreni silts, ar nevienmērīgu nokrišņu sadalījumu, kopumā ļoti tuvu klimatiskajai normai.

Salnas

Interesants fakts ir tas, ka pagājušajos Jurģos, 23. aprīlī, Latvijas austrumos sniga slapjš sniegs, kas, saskaņā ar viņa prognozēm, norāda uz lielākoties mitru jūniju ar saulainām, mēreni siltām dienām un dzestrām naktīm.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Jūnija pirmajā pusē laikapstākļi varētu būt drusku vēsāki nekā parasti. Saulainas dienas mīsies ar mākoņainām, un nokrišņu būs vairāk. Naktīs dažviet iespējamas arī naktssalnas, kas varētu izraisīt īslaicīgus nokrišņus un pat krusu.

 

Temperatūras svārstības

Dienas laikā temperatūra svārstīsies no 17 līdz 22 grādiem, bet zem mākoņainām debesīm temperatūra var pazemināties līdz 14-19 grādiem. Naktīs termometra stabiņš rādīs no 6 līdz 12 grādiem.

Jūnija vidū un ap vasaras saulgriežiem, kas ir 21. jūnijā, laiks kļūs saulaināks, siltāks un sausāks. Dienas laikā temperatūra var sasniegt 19 līdz 24 grādus, bet dažās vietās un dienās pat līdz 27 grādiem. Nokrišņi būs īslaicīgi, taču iespējami arī pērkona negaisi.

Jūnija otrajā pusē laikapstākļi būs mainīgi. Temperatūra lielākoties būs robežās no 18 līdz 23 grādiem, bet naktīs no 9 līdz 14 grādiem. Nokrišņi būs īslaicīgi, taču tie var būt stipri, kopā ar pērkona lietusgāzēm un krusu.

Kas attiecas uz Līgo svētkiem, Bukšs paredz, ka Jāņu vakarā daudzviet būs bez nokrišņiem, bet Jāņu dienā iespējams arī stiprs lietus. Jāņu naktī temperatūra var būt no 10 līdz 15 grādiem, bet dienas laikā tā var svārstīties no 20 līdz 25 grādiem.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplata brīdinājumu visiem ļaudīm!

Mēneša beigās, laikā pēc Pēteriem (29. jūnijs), temperatūra būs no 18 līdz 23 grādiem. Nokrišņi būs īslaicīgi, kā pārejošas lietus brāzmas, savukārt naktis būs pārsvarā sausas un dzestras.

Lasi vēl: Mācītājs jautāja bērnu nama darbiniecei: “Kāpēc visi bērni klusē? Neviens neraud…” Atbilde, ko viņš saņēma, dziļi aizskāra viņa sirdi un atstāja neizdzēšamu rētu

Bukša prognozes sniedz interesantu ieskatu par gaidāmajiem laikapstākļiem, un tās noteikti palīdzēs plānot svētku aktivitātes un izbraucienus dabā.

Tomēr šīs brīvdienām gan sinoptiķi nav priecīgi paziņot prognozi, jo daudzi būs stipri vīlušies. Tomēr mēs paziņosim un pastāstīsim jau nākošajā lapā!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment