Milzu sēras pārņem Latviju: aizsaulē devusies izcila un talantīga teātra zvaigzne

Aizsaulē devusies izcila un talantīga teātra zvaigzne, kuras darbs vienmēr paliks mūžīgs. Viņa vienmēr paliks smaidīga, atraktīva un nozīmīga teātra daļa. 

Sēru process ir neizbēgama un dabiska dzīves daļa, kas var šķist kā nebeidzams skumju okeāns. Tomēr, lai gan zaudējuma sāpes var būt dziļas un ilgstošas, ir veidi, kā palīdzēt sev iziet cauri šim grūtajam periodam un atrast ceļu uz dziedināšanu un atkal atrast prieku dzīvē.

Sākotnēji ir svarīgi pieņemt, ka sēras ir normāls reakcijas veids uz zaudējumu un nav viena pareiza veida, kā tās izdzīvot. Katrs cilvēks sēro atšķirīgi, un ir būtiski ļaut sev just visu emociju spektru, kas nāk kopā ar zaudējumu.

Sēras var izpausties kā skumjas, dusmas, vaina, trauksme. Atzīstot un pieņemot šīs emocijas, mēs dodam sev atļauju dziedēt.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Laika gaitā ir svarīgi atrast veidus, kā izpaust un pārstrādāt savas jūtas. Daudzi cilvēki atrod mierinājumu sarunās ar draugiem vai ģimenes locekļiem, kuri var sniegt emocionālu atbalstu. Tera***ts vai sērošanas grupa var būt arī ļoti noderīgi, piedāvājot profesionālu atbalstu un telpu, kur droši izteikt savas jūtas.

Radošas izpausmes, piemēram, rakstīšana, zīmēšana vai mūzikas spēlēšana, var kalpot kā terapeitiski līdzekļi, kas palīdz izteikt un atbrīvot iekšējo spriedzi. Vienlaikus ir svarīgi rūpēties par sevi fiziski. Regulāras fiziskās aktivitātes, veselīgs uzturs un pietiekams miegs var palīdzēt uzturēt ķermeņa un prāta līdzsvaru.

Tagad diemžēl par skumjo.. 

Mūžībā devusies teātra režisore un pasniedzēja Zane Kreicberga. Šī ir ļoti skumja ziņa visai Latvijai!

Zane Kreicberga (1971-2024) bija Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzēja kopš 2000. gada. Viņa sāka kā skatuves kustības pasniedzēja aktieriem un režisoriem, bet no 2010. gada viņas mācību priekšmeti paplašinājās, iekļaujot arī laikmetīgā teātra teoriju un menedžmentu.

Zane bija viena no leģendārā aktieru un režisoru kursa absolventiem, kuru vadīja Pēteris Krilovs un Anna Eižvertiņa.

Lasi vēl: Šīm zodiaka zīmēm piemīt tā sauktā ”ļaunā acs”; viņas ar vienu vienīgu skatienu var izdarīt neiespējamo

Šis kurss pabeidza Latvijas Kultūras akadēmiju 1997. gadā. Pirms tam viņa bija viena no vadošajām aktrisēm Anša Rūtentāla Kustību teātrī un piedalījās Māras Ķimeles godalgotajā izrādē “Rutes grāmata” 1994. gadā.

Video rullītis par to, kā eņģeļi mums mēdz palīdzēt: 

 

Leave a Comment