Laikapstākļi pēc Līgo svētkiem strauji mainīsies līdz pat nepazīšanai! Jābūt gataviem

Pēc Jāņu svinībām laikapstākļi Latvijā piedzīvos ievērojamas pārmaiņas. Prognozes liecina, ka pēc svētkiem situācija krasi mainīsies. 

Pēc ciklona, kas valsti šķērsoja trešdien, laikapstākļi uzlabosies – ceturtdien un piektdien sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi, un nav gaidāmi būtiski nokrišņi.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu vējš, ceturtdien tā ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē. Naktīs gaisa temperatūra noslīdēs līdz +9..+14 grādiem, un dienas laikā tā sasniegs +19..+24 grādus.

Nedēļas nogalē, visticamāk, no rietumiem atnāks lietus mākoņi. Lielāks nokrišņu daudzums prognozēts sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu.

Līgo dienā un Jāņu naktī debesis būs pārsvarā mākoņainas, vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra nakts laikā nenoslīdēs zemāk par +12..+15 grādiem, un maksimālā dienas temperatūra nebūs augstāka par +25 grādiem, dažviet nepārsniedzot +20 grādus.

Saskaņā ar pašreizējām “Global Forecast System” prognozēm, nākamās nedēļas vidū gaisa temperatūra Latvijā varētu sasniegt +25..+30 grādus. Anticiklona ietekmē gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, bet nedēļas nogalē atmosfēras spiediens varētu pazemināties, atnesot lietu un pērkona negaisu.

Lasi vēl: Ātrā naudas upe: Globa nosauca vienu zodiaka zīmi, kas no 20. jūnija sāks dimantu veiksmes sēriju

Pirmssvētku dienās pastāv iespēja, ka piedzīvosim intensīvus pērkona negaisus un spēcīgas lietusgāzes. Var būt arī spēcīgas vēja brāzmas un pat krusa. Svētku dienās šie laikapstākļi varētu mazināties, un lietus iespējamība būs zema.

Līgo dienā maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā teritorijas sasniegs vairāk nekā +20 grādus, savukārt naktī tā nokritīs līdz +10 līdz +15 grādiem, bet nokrišņi nav gaidāmi.

Jāņu dienā gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka, prognozes rāda, ka diena būs saulaina ar lēnu, mainīga virziena vēju.

Līgo svētki Latvijā ir maģisks laiks, kad tradīcijas un dabas skaistums saplūst vienā lieliskā svinību reizē. Jūnija beigās, kad saulgrieži ir klāt, latvieši pulcējas, lai atzīmētu vasaras saulgriežus ar dziesmām, dejām un ugunskuriem.

Svētki sākas ar meiju un ziedu vainagu pīšanu, kas simbolizē dzīvības spēku un aizsardzību. Vainagi tiek nesti un likti māju pagalmos un logu ailēs, lai pasargātu no ļaunajiem spēkiem. Pašu svētku vakarā tiek aizdegti lieli ugunskuri, kas simbolizē saules atgriešanos un tās spēku. Cilvēki lec pāri ugunij, lai attīrītos no gada grēkiem un pievilinātu veiksmi nākamajam gadam.

 

Leave a Comment