Smart-ID uzturētāji ziņo, ka daudziem lietotājiem gaidāmi darbības traucējumi; Tiek paziņots kas jāņem vērā

Smart-ID uzturētāji nākuši klajā ar vēsti, ka daudziem lietotājiem gaidāmi pakalpojuma darbības traucējumi. 

Tiek atklāta arī sīkāk informācija, lai arī palikušas daudzas neskaidrības.

No sākuma atgādināsim, ka “Smart-ID” ir elektroniskās identifikācijas risinājums, kas ļauj droši piekļūt dažādiem tiešsaistes pakalpojumiem un parakstīt dokumentus digitāli.

Tā galvenais uzdevums ir nodrošināt lietotājiem ērtu un drošu veidu, kā autentificēt sevi internetā bez nepieciešamības izmantot fiziskas ierīces, piemēram, ID kartes vai speciālas lasīšanas ierīces.

Par Smart -ID

“Smart-ID” izmanto divu faktoru autentifikāciju, kas balstās uz unikālu PIN kodu kombināciju, lai lietotāja identitāte tiktu verificēta.

Tas ir noderīgs gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, ļaujot veikt bankas darījumus, piekļūt valsts pakalpojumiem, parakstīt līgumus un veikt citas darbības tiešsaistē ar augstu drošības līmeni.

“Smart-ID” risinājums ir pieejams gan Android, gan iOS platformām, padarot to pieejamu plašam lietotāju lokam. Ir ļoti žēl dzirdēt par šādām nepatīkamām ziņām, īpaši ņemot vērā, cik daudzi cilvēki ikdienā izmanto šo lietotni savām vajadzībām.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Šobrīd konkrēta informācija par to, kādi tieši būs traucējumi vai izmaiņas, nav pieejama, bet tiek solīts sniegt vairāk informācijas tuvākajā laikā.

Lietotāji tiek aicināti sekot līdzi jaunumiem “Smart-ID” oficiālajos kanālos un būt gataviem iespējamām neērtībām. Tas varētu ietvert gan tehniskus uzlabojumus, gan drošības atjauninājumus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu pakalpojuma stabilitāti un drošību nākotnē.

Lai gan šīs izmaiņas varētu radīt zināmas neērtības, tās ir nepieciešamas, lai ilgtermiņā uzlabotu lietotāju pieredzi un pakalpojuma drošību. Šajā sakarā, “Smart-ID” komanda izsaka pateicību lietotājiem par sapratni un pacietību šajā pārejas periodā.

Lasi vēl: Vai tu maz nojaut cik vērtīgi ir rabarberi? Daudzi latvieši nemaz pusi no šī nezina

Ceturtdienas rītā, iespējama kiberuzbrukuma dēļ, tika traucēta elektroniskās identifikācijas un parakstīšanās rīka “Smart-ID” darbība. Šo informāciju sniedza “SK ID Solutions” Latvijas filiāles un biznesa attīstības vadītāja Sanita Meijere.

Viņa norādīja, ka pašlaik tiek veikta apstākļu izmeklēšana, taču pastāv aizdomas, ka darbības traucējumi ir saistīti ar kiberuzbrukumu.

Ir zināma arī sīkākā informācija par šo atgadījumu un diemžēl arī tā nav tik iepriecinoša.. Lasām par šo tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

 

Sanita Meijere norādīja, ka ap plkst. 11 “Smart-ID” darbība tika atjaunota, tomēr joprojām pastāv darbības traucējumi. Viņa uzsvēra, ka tiek aktīvi strādāts, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu rīka pilnu funkcionalitāti.

Tāpat viņa piebilda, ka uzņēmums ir cieši sadarbojies ar kiberdrošības ekspertiem, lai novērstu šos traucējumus un nodrošinātu, ka līdzīgi incidenti nenotiek nākotnē.

Šobrīd turpinās izmeklēšana, lai precīzi noskaidrotu traucējumu cēloņus un apmērus. Meijere aicina “Smart-ID” lietotājus būt pacietīgiem un sekojoši pārbaudīt rīka darbību, kā arī seko līdzi jaunākajai informācijai uzņēmuma mājaslapā un sociālajos tīklos.

Protams ir arī labas ziņas.. 

Kompānija skaidro, ka bērni no septiņu gadu vecuma varēs izmantot “Smart-ID” rīku pilnā apmērā, ieskaitot autentifikāciju un elektronisko parakstīšanos.

Tomēr konta izveidošanu būs jāapstiprina kādam no bērna vecākiem vai likumīgajam aizbildnim, lai nodrošinātu, ka bērns varēs droši un atbildīgi izmantot šo rīku.

Lasi vēl: Laikapstākļi pēc Līgo svētkiem strauji mainīsies līdz pat nepazīšanai! Jābūt gataviem

Sanita Meijere, “SK ID Solutions” Latvijas filiāles un biznesa attiecību vadītāja, norāda, ka “Smart-ID” pakalpojumu izmantošana tiešsaistē turpina strauji pieaugt. Piemēram, pagājušajā gadā vairāk nekā 100 000 jauniešu līdz 18 gadu vecumam izmantoja šo rīku.

Ļoti interesanti! 

Saskaņā ar “SK ID Solutions”, “Smart-ID” pakalpojumu Baltijā izmanto trīs miljoni cilvēku. Šis rīks ir izstrādāts, lai nodrošinātu drošu autentifikāciju un elektronisko parakstīšanu, un tā popularitāte turpina pieaugt visās trīs Baltijas valstīs​ (SK ID Solutions)​.

 

 

 

Leave a Comment