Laikapstākļu speciālisti nāk klajā ar bēdīgu informāciju uz tuvāko laiku visā Latvijas teritorijā!

Laikapstākļu speciālisti nāk klajā ar gaužām nepatīkamu informāciju uz tuvāko laiku visā Latvijas teritorijā! Jūnijs ir sācies ar pārsteigumiem. 

Austrumeiropas centrālo reģionu iedzīvotājiem gaidāms īsts izturības pārbaudījums pirms gaidāmajiem vasaras mēnešiem.

Saskaņā ar jaunākajām sinoptiķu prognozēm nākamās nedēļas sākumā šajos reģionos atkal gaidāmas krasas temperatūras izmaiņas, kas piespiedīs Austrumeiropas vidienes iedzīvotājus izvilkt no skapjiem siltas drēbes un būt piesardzīgiem straujām laikapstākļu izmaiņām.

Šķiet, ka ir pienācis laiks aizmirst par salnām un mierīgi pāriet uz ilgi gaidīto vasaras siltumu. Tomēr, kā izrādījās, daba vietējiem iedzīvotājiem vēl ir sagatavojusi kārtējo “temperatūras šūpuli”, kas ir gatava jebkurā brīdī termometra stabiņam aizsūtīt strauju virsotni.

Salnas

Saskaņā ar prognozēm nākamās darba nedēļas sākums iezīmēsies ar jūtamu sasilšanu. Naktī temperatūra nenoslīdēs zemāk par komfortablajiem 5-10 grādiem virs nulles, bet dienā gaiss iesils līdz visai patīkamiem 15-20 grādiem.

Tomēr līdz nākamo septiņu dienu beigām gaidāms, ka reģionu pārņems vēl viens aukstā gaisa vilnis, kas atkal liks vietējiem iedzīvotājiem izvilkt siltas jakas un šalles.

Šajā periodā nakts termometra stabiņa rādītāji būs robežās no 1 līdz 6 grādiem pēc Celsija, lai gan dienas laikā joprojām saglabāsies sasilšana – līdz 10-15 grādiem virs nulles. Līdz ar to vidējās joslas krievi tomēr saņems zināmu atvieglojumu no ziemas saaukstēšanās, taču viņiem nāksies izturēt kārtējo pēkšņu temperatūras “svārstību” pārbaudījumu.

Svārstības

Jau šajā darba nedēļā piektdien gaiss Austrumeiropas centrā sasils līdz komfortablajiem 7-12 grādiem pēc Celsija. Tomēr nedēļas nogale gaidāma vēsāka – naktīs termometru stabiņi svārstīsies no 2 līdz 7 grādiem virs nulles, lai gan dienā temperatūra vēl paaugstināsies.

Šādas krasas temperatūras svārstības vidienei pavasara un vasaras periodā ir diezgan ierasta parādība. Tās ir saistītas ar atmosfēras cirkulācijas īpatnībām šajā sezonā, kad aukstā un siltā gaisa masas pastāvīgi nomaina viena otru, izraisot termometru rādījumu lēcienus.

Neskatoties uz to, ka salnas, visticamāk, būs beigušās vēl pirms rudens, sinoptiķi iesaka centrālo reģionu iedzīvotājiem vēl neatslābināties un būt gataviem iespējamai “mākoņaina un lietaina” laika apstākļu atgriešanās iespējai. Labāk turēt pa rokai siltas lietas, lai ērti pārlaistu nākamos temperatūras pārsteigumus.

Speciālisti aicina rūpīgi sekot līdzi laika prognozēm, īpaši nedēļas nogales un brīvdienu priekšvakarā, kad daudzi cilvēki plāno aktīvu atpūtu dabā. Laikapstākļu izmaiņu izsekošana palīdzēs izvairīties no nepatikšanām un pienācīgi sagatavoties gaidāmajām “temperatūras svārstībām”.

Lasi vēl: Ir nosauktas četras zodiaka zīmes, kas šovasar spēs piesaistīt vairāk naudas, jo jūs būsiet kā naudas magnēts

Kopumā 2024. gada vasara centrālajā daļā, visticamāk, būs raksturīga ar nepastāvīgiem laika apstākļiem. Prognozes sniedzēji ir pārliecināti, ka stabils vasaras siltums tomēr izveidosies, lai gan ar nelielu kavēšanos. Tomēr reģiona iedzīvotājiem būs jābūt modriem un jābūt gataviem pēkšņām pārmaiņām, līdz iestāsies patiesi stabila vasaras sezona.

 

Par Latviju 

Tomēr arī Latvijas laikapstākļu speciālisti ir pastāstījuši, ka arī konkrēti pie mums laikapstākļi būs ļoti mānīgi un jūnijs būs pavisam savādāk nekā likās līdz šim.

Jūnija sākumā laikapstākļi Latvijā parasti ir mainīgi. Temperatūra dienas laikā bieži vien sasniedz +15 līdz +25 grādus, bet naktīs noslīd līdz +7 līdz +15 grādiem. Ir iespējams gan saulains un silts laiks, gan arī mākoņainas un lietainas dienas.

Vējš parasti ir mērens, tomēr reizēm var pastiprināties. Bieži vien jūnija sākumā tiek novēroti arī pērkona negaisi, kas var būt saistīti ar stiprām lietusgāzēm, vēja brāzmām un dažkārt arī krusu. Laikapstākļi var būt neparedzami, tādēļ ieteicams sekot līdzi prognozēm un būt gatavam dažādiem apstākļiem.

Tomēr tuvākajās dienās gaidāms kas nepatīkams.. Kas? Par to lasiet tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment