Laikapstākļu speciālisti nāk klajā ar bēdīgu informāciju uz tuvāko laiku visā Latvijas teritorijā!

Atgādināsim, ka temperatūras “svārstības” Austrumeiropas vidējā zonā ir diezgan izplatītas, īpaši pārejas sezonās. Krasas svārstības ir saistītas ar vietējā klimata īpatnībām un silto un auksto gaisa masu maiņu.

Neraugoties uz gaidāmajiem relatīvi komfortablajiem laikapstākļiem tuvākajās nedēļās, centrālo reģionu iedzīvotājiem tomēr vajadzētu turēt gatavībā siltas drēbes un rūpīgi sekot līdzi prognozēm, lai izvairītos no nepatikšanām pēkšņu aukstuma periodu dēļ.

Lai gan 2024. gada vasarai, visticamāk, būs raksturīga zināma laika apstākļu nestabilitāte, eksperti ir pārliecināti, ka reģions beidzot varēs baudīt ilgi gaidītos vasaras laikapstākļus.

Tomēr pirms tam vidienes iedzīvotājiem būs jāiztur nākamo “temperatūras svārstību” pārbaudījums un jābūt gataviem stāties pretī pēkšņām karstuma un aukstuma maiņām.

Bet ko mēs sagaidīsim jau šodien un nākošās dienas Latvijā? Salna? Lietus?

 

Tikmēr Latvijā 

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā būtiski nemainīsies, taču dažviet gaidāms lietus un vēja pastiprināšanās, liecina sinoptiķu prognozes. Sestdien un svētdien debesis būs daļēji mākoņainas, un īslaicīgs lietus var parādīties dažādos valsts reģionos.

Naktī uz svētdienu un svētdienas dienas pirmajā pusē no rietumiem Latviju šķērsos intensīvāki nokrišņi, vietām iespējamas spēcīgas pērkona lietusgāzes.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs no +7 līdz +13 grādiem, savukārt dienas laikā termometra stabiņš nekļūs siltāks par +16 līdz +19 grādiem. Laikapstākļus periodiski ietekmēs rietumu vējš, kas brīžiem pastiprināsies.

Svētdien vēja brāzmas vietām piekrastē un zem negaisa mākoņiem var pārsniegt 20 metrus sekundē, radot risku dažādiem postījumiem un traucējumiem.

Nākamās nedēļas sākumā nokrišņu daudzums varētu būt mazāks, un gaisa temperatūra pēcpusdienās nedaudz paaugstināsies. Tomēr nedēļas vidū un otrajā pusē atkal palielināsies nokrišņu iespējamība, iespējams, ar spēcīgākām lietusgāzēm un pērkona negaisiem.

Lasi vēl: Ir nosauktas četras zodiaka zīmes, kas šovasar spēs piesaistīt vairāk naudas, jo jūs būsiet kā naudas magnēts

Tuvojoties Jāņiem, sinoptiķi prognozē, ka laikapstākļi varētu kļūt siltāki un karstāki, sniedzot piemērotus apstākļus svētku svinēšanai. Lai gan precīza prognoze par Jāņu laiku vēl nav pieejama, pastāv cerība, ka svētku dienas būs saulainas un siltas, ļaujot izbaudīt gan ugunskurus, gan citas tradicionālās aktivitātes ārpus telpām.

 

Atmosfēras spiediens 

Gaisa temperatūra vairs nebūs tik augsta kā iepriekšējās dienās, maksimāli sasniedzot +16 līdz +20 grādus. Vējš pārsvarā būs lēns un pūtīs galvenokārt no rietumiem.

Rīgā dienas gaitā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, un pievakarē pieaugs lietus iespējamība. Lēns dienvidrietumu vējš vakarā pāries ziemeļu vējā. Gaisa temperatūra galvaspilsētā paaugstināsies līdz +19 grādiem.

Sinoptiķi brīdina, ka daļā Latvijas mežu ir augsta ugunsbīstamība. Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals, un atmosfēras spiediens ir 1015-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Piektdien plkst. 5 no rīta gaisa temperatūra valstī svārstījās no +5,1 grāda Zosēnos un +5,3 grādiem Staļģenē līdz +14 grādiem Zvejniekciemā un +14,5 grādiem Ventspils ostā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

 

Leave a Comment