Ferrari ieskicē plānus ar savu jauno daudzmiljonu ražotni – to neizmantos, lai palielinātu ražošanas apjomus

Ferrari izmantos savu jauno ražotni, lai palielinātu ražošanas elastību un saīsinātu laiku, kas nepieciešams jaunu modeļu izstrādei un ieviešanai tirgū, nevis lai palielinātu ražošanas apjomu, piektdien paziņoja Itālijas luksusa sporta automobiļu ražotāja vadītājs.

Ferrari tā dēvētajā e-būvē savā dzimtajā pilsētā Maranello, Itālijas ziemeļos, kurā tas ir ieguldījis aptuveni 200 miljonus eiro (214 miljonus ASV dolāru), tiks ražots arī tā pirmais pilnībā elektriskais (EV) automobilis, kuru paredzēts laist tirgū nākamā gada beigās.

“Šī ēka ļaus mums saīsināt laiku līdz nonākšanai tirgū vai produktu izstrādes laiku,” rūpnīcas atklāšanā sacīja tās izpilddirektors Benedeto Vigna, piebilstot, ka šīs divas darbības pašlaik dažkārt pārklājas uz esošajām montāžas līnijām.

Vigna teica, ka Ferrari necenšas panākt apjomu, bet gan vērtību.

“Tātad – vairāk naudas par vienu automašīnu. Mēs vēlamies attīstīt uzņēmumu, bet ne tāpēc, ka palielinātu apjomus,” viņš sacīja, piebilstot, ka galvenais instruments, lai palielinātu ieņēmumus no automobiļu pārdošanas, ir personalizācija.

Personalizācija ir pieskārieni, ko klients pieprasa, lai padarītu modeli atbilstošāku viņa gaumei gan no ārpuses, gan iekšpuses.

“Mēs vēlamies, lai mums būtu vairāk rīku, tehnoloģisko rīku… vairāk elastības, lai pielāgotos klientu vajadzībām pēc personalizētākiem pielāgojumiem,” teica Vigna.

Ferrari pirmais elektromobilis maksās ne mazāk kā pusmiljonu eiro,  tika ziņots šonedēļ, un jau tiek izstrādāts otrs elektromobiļa modelis.

Jaunā 42 500 kvadrātmetru  lielā ražotne, kas papildina jau esošo Maranello ražotni, nodrošina Ferrari papildu automobiļu montāžas līniju. Tā palielina uzņēmuma kopējo teorētisko ražošanas jaudu līdz aptuveni 20 000 automobiļu gadā, salīdzinot ar nepilniem 14 000, ko tas piegādāja 2023. gadā.

Uzņēmums jaunajā rūpnīcā ražos arī svarīgākās iekšējās detaļas elektromobiļiem, tostarp asis, motorus un akumulatoru montāžu.

Tomēr to izmantos arī hibrīddzinēju un tradicionālo iekšdedzes dzinēju modeļu ražošanai, jo nākotnē plāno piedāvāt šo trīs dzinēju veidu kombināciju, lai apkalpotu dažāda veida klientus.

“Rūpnīca … atspoguļo tehnoloģisko principu neitralitātes principu,” teikts Ferrari paziņojumā.

Tā “ļaus Ferrari efektīvāk reorganizēt un pārdalīt visas ražošanas darbības starp esošajām ražotnēm Maranello, palielinot spēju ātri pielāgoties ražošanas vajadzībām,” piebilda uzņēmums.

Jaunajā rūpnīcā nākamā gada janvārī tiks izlaisti pirmie automobiļi, savukārt Ferrari pirmā elektromobiļa sērijveida ražošana sāksies 2026. gada janvārī, teica Vigna.

Leave a Comment