Sinoptiķi Steidzami brīdina par ļoti spēcīgu pērkona negaisu – Jābūt īpaši uzmanīgiem!

meteolapa.lv
meteolapa.lv

Sinoptiķi Steidzami Brīdina par Spēcīgu Pērkona Negaisu – Jābūt Īpaši Uzmanīgiem!

Šodien sinoptiķi izdevuši steidzamu brīdinājumu par gaidāmu ļoti spēcīgu pērkona negaisu, kas var izraisīt bīstamas situācijas. Prognozes liecina, ka spēcīgais negaiss sāksies teju katru brīdi līdz pat vairākām stundām pa nakti.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Negaisa laikā iespējami spēcīgi vēja brāzmas, intensīvas lietusgāzes, krusa. Šādi laikapstākļi var radīt nelielus postījumus, tādēļ ir svarīgi būt īpaši uzmanīgiem un ievērot drošības ieteikumus.

Drošības Ieteikumi: Lai nodrošinātu savu drošību, sinoptiķi aicina iedzīvotājus ievērot vairākus svarīgus drošības ieteikumus:

Palieciet Iekštelpās: Negaisa laikā visdrošāk ir atrasties iekštelpās. Izvairieties no uzturēšanās ārā, it īpaši atklātās vietās vai zem kokiem, kas varētu tikt sasisti vai nolauzti spēcīgā vēja ietekmē.

Nodrošiniet Drošību: Pārliecinieties, ka jūsu mājas logi un durvis ir cieši aizvērtas. Ja iespējams, novietojiet automašīnu garāžā vai drošā vietā, lai izvairītos no bojājumiem, ko varētu radīt krusa.

Izvairieties no Ceļošanas: Ja iespējams, atlikt ceļošanu līdz laikapstākļu uzlabošanai. Braukšana negaisa laikā var būt ļoti bīstama, jo ceļi var kļūt slideni un redzamība ievērojami pasliktināsies.

Sekojiet Līdzi Informācijai: Regulāri sekojiet līdzi jaunākajai informācijai par laikapstākļiem, izmantojot radio, televīziju vai internetā pieejamos ziņu resursus.

Naktī Gaidāmi Mainīgi Laikapstākļi ar Lietu un Pērkona Negaisu

Šonakt debesis visā valstī aizklās mākoņi, radot mainīgus un neparedzamus laikapstākļus. Laika prognoze norāda, ka daudzviet sagaidāms lietus, dažos reģionos pat stipras lietusgāzes, kas var ilgt vairākas stundas. Nav izslēgta arī pērkona negaisu iespējamība, kas varētu radīt vēl lielāku laikapstākļu mainīgumu un bīstamību.

Laika Prognoze: Nakts sākumā debesis kļūs mākoņainas, un pirmais lietus varētu sākties jau agri vakarā. Lietus intensitāte būs dažāda – no vieglas smidzināšanas līdz stiprām lietusgāzēm. Dažviet nokrišņi būs tik intensīvi, ka varētu veidoties vietējie plūdi, it īpaši zemos apvidos un vietās ar sliktu drenāžas sistēmu. Lietus laikā ir iespējami arī pērkona negaisi, kas radīs papildu draudus ar stipriem vēja brāzmojumiem un zibens spērieniem.

Vēja Apstākļi: Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, kura ātrums svārstīsies no 5 līdz 15 km/h. Lai gan vējš nebūs ļoti stiprs, tā austrumu virziens varētu radīt sajūtu, ka gaiss ir vēsāks nekā faktiski ir. Vēja brāzmas pērkona negaisa laikā var būt daudz spēcīgākas, tādēļ ir jābūt uzmanīgiem, īpaši, ja atrodieties ārpus telpām.

Tomēr sinoptiķi jau steidzīgi paziņojuši par to, kas sekos tālāk un ko vispār varam sagaidīt Jāņos! Lūk, kas jāņem vērā pilnīgi visiem svinētājiem:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment