Sinoptiķi Steidzami brīdina par ļoti spēcīgu pērkona negaisu – Jābūt īpaši uzmanīgiem!

Laikapstākļi tuvākajām dienām: Mākoņainas naktis un mainīgi laikapstākļi

Prognoze naktij:
Šonakt gaisa temperatūra visā valstī būs robežās no +13 līdz +17 grādiem, un debesis būs lielākoties mākoņainas. Vietām gaidāms arī lietus, kas vietām var būt intensīvs. Rīgā nakts būs īpaši mākoņaina un lietaina, ar lēnu līdz mērenu austrumu puses vēju. Temperatūra galvaspilsētā naktī svārstīsies no +14 līdz +16 grādiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Dienas prognoze Rīgā:
Sestdienas rītā un pirmajā dienas pusē Rīgā būs saulains un sauss laiks. Debesis būs skaidras, ļaujot saulei brīvi spīdēt un pacelt temperatūru līdz +20…+22 grādiem. Tomēr no dienas vidus debesis sāks pakāpeniski apmākties, un jau pēcpusdienā sagaidāms lietus, kas ievilksies līdz vakaram. Vējš pūtīs no ziemeļaustrumiem un austrumiem, būs lēns līdz mērens.

Laika apstākļi svētkiem:
Jau ziņoja, ka sestdienas otrajā pusē sāksies lietus, kas varētu turpināties līdz svētkiem. Tas nozīmē, ka svētku laikā varētu būt nepieciešams plānot āra aktivitātes, ņemot vērā lietainos laikapstākļus. Ieteicams sagatavot lietussargus un piemērotus apģērbus, lai neļautu laikapstākļiem sabojāt svētku noskaņu.

Papildus ieteikumi:
Laikapstākļi var mainīties strauji, tādēļ ir svarīgi sekot līdzi jaunākajām prognozēm un būt gataviem pielāgoties. Ja plānojat ceļot vai piedalīties āra pasākumos, ņemiet vērā iespējamos laikapstākļu riskus un nodrošinieties ar nepieciešamo aprīkojumu, lai saglabātu komfortu un drošību.

Nakts vērošanas padomi:
Lietus laikā uzmanieties no slapjām un slidām virsmām, īpaši, ja jums jāstaigā pa neasfaltētām vai akmeņainām vietām. Ja nakts laikā plānojat palikt ārpus telpām, piemēram, kempingā vai lauku mājās, pārliecinieties, ka telts vai naktsmājas ir labi nostiprinātas un ūdens necaurlaidīgas. Tāpat noderēs arī rezerves apgaismojums, piemēram, lukturīši un papildu baterijas.

Secinājums:
Kopumā laikapstākļi tuvākajās dienās solās būt mainīgi, ar mākoņainām un lietainām naktīm un saulaināku rītu. Sestdiena sāksies ar saulainu un sausu laiku, tomēr no dienas vidus sāksies apmācies un lietus, kas turpināsies līdz vakaram un svētku laikā. Temperatūra būs pietiekami silta, lai nodrošinātu komfortu, bet lietainie laikapstākļi var radīt nepieciešamību pēc papildu piesardzības. Sekojiet līdzi laikapstākļu prognozēm un esiet gatavi pielāgot savus plānus atbilstoši gaidāmajiem laikapstākļiem.

Leave a Comment