Šeit ir efektīvi, bet vienkārši veidi, kā cīnīties ar kartupeļu kolorādo vabolēm, un tā nav ķīmija!

 

Jau sen, ļoti sen ir veidi, kā cīnīties un pat ne ķīmiski ar Kolorādo kartupeļu vaboli uz kartupeļiem, un ne tikai. Turklāt tie ir efektīvi.

Protams, agronomi un citi “ne biologiem” un “ne ekonomistiem” uzreiz teiks, ja tie darbotos, tos noteikti izmantotu. Diemžēl, es jums visiem likšu vilties, tās darbojas! Un arī tagad kādreizējās greznības paliekas lēnām atrod to pielietošanas veidus.

Tad kāpēc viņi pārtrauca to visu ieviest masveida ražošanā? Tas ir vienkārši, tas ir no “Big BIO” kategorijas, t. i., slēgšanas tehnoloģijas. T. i., ar masveida ieviešanu tāda nozare kā pesticīdu ražošana zaudētu milzīgu peļņu. Zinošie zina, ka agroķīmijas un ar to saistīto ķīmisko vielu pārdošana rentabilitātes ziņā ir pirmajā pieciniekā.

Kolorādo kartupeļu vabole patiešām nav tik izturīgs kukainis. Turklāt, neraugoties uz to, ka tas pietiekami ātri pielāgojas jaunai ķīmijai, to var sakaut. Un šeit ir vēl viens jautājums – kāpēc tas pielāgojas ķīmijai? Proti, izrādās, ka ķīmiskos procesos neizmanto iznīcinošas devas, bet tikai nelielas devas.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Lai saprastu, evolūcija nav izzudusi, tāpat kā nav izzudusi adaptācija. Tātad, ja ķīmijā mēs vabolēm lietojam  devas, tad daļa, pat maza daļa, izdzīvos. Un šai izdzīvojušajai daļai būs samazināta jutība.

Par to, ka iepriekš rakstīts viss nepareizi, tāpēc rakstiet visu pareizi. Bet ar skalošanu un tabulām. Varbūt, vācot materiālu, sapratīsiet, ka statistika bioloģijā ir tāda obligāta lieta. Un ka pēc, bioloģijā vienmēr nozīmē pēc.

 

 

Lasi vēl: Vasaras vidū tiek solīti pat +50 °C; tiek nosaukti arī Austrumeiropas reģioni, kur tas noteikti būs gaidāms

Tātad bioloģijas izmantošana vienkārši samazinās Kolorādo kartupeļu vaboļu populāciju.

Kolorādo kartupeļu vaboles (Leptinotarsa decemlineata) apkarošana ar bioloģiskām metodēm var būt efektīva un videi draudzīga pieeja. Šajā rakstā mēs apskatīsim vairākas galvenās bioloģiskās metodes Kolorādo kartupeļu vaboles kontrolei un izskaidrosim, kā tās var izmantot, lai kontrolētu šī kaitēkļa populāciju.

1. Parazitējošo kukaiņu ieviešana: Parazitējošie kukaiņi, piemēram, trichogrammas (Trichogramma spp.), ir dabiskie Kolorādo kartupeļu vaboles ienaidnieki.

To kāpuri parazitē Kolorādo kartupeļu vaboļu olās, neļaujot tām vairoties. Šos kukaiņus var ievest laukos, lai samazinātu kaitēkļu populāciju. Trichogramma, starp citu, nemaksā daudz.

Nākošos vieglākos veidus lasiet tālāk

Leave a Comment