Šeit ir efektīvi, bet vienkārši veidi, kā cīnīties ar kartupeļu kolorādo vabolēm, un tā nav ķīmija!

2. plēsoņa Podisus maculiventris, kura uzturā ietilpst Kolorādo kartupeļu vaboles. Un tieši tā ir viņa iecienītākā barība. Ak, un kur to var nopirkt? Atbilde ir skaidra. Un arī tās cena nav liela.

 

4. Mehāniskā vaboļu un olu savākšana: regulāra manuāla pieaugušo Kolorādo kartupeļu vaboļu un to olu savākšana ir efektīva kaitēkļu kontroles metode.

To var izdarīt, rūpīgi apsekojot augus un rūpīgi savācot vaboles un to olas. Ir svarīgi turpināt šo praksi visas sezonas garumā, jo Kolorādo kartupeļu vabolēm var būt vairākas paaudzes gadā. Starp citu, šeit nav runa par vaboļu vākšanu ar rokām.

 

6. Kolorādo kartupeļu vaboles ir jutīgas pret noteiktām smaržām, kas tās var atbaidīt no augiem. Piemēram, dažu augu, piemēram, lavandas, piparmētras vai egles, smarža var atbaidīt vaboles. Šo augu stādīšana neaizsargātu kultūraugu tuvumā var palīdzēt aizsargāt tos no Kolorādo kartupeļu vabolēm.

Lasi vēl: Kāpēc vairs neatdodu trūcīgajiem lietotas bērnu drēbītes; Skarbs stāsts, kurš atvērs daudziem acis

7. Smaržu ēsmu izmantošana. Kolorādo kartupeļu vaboli atšķirībā no citiem kaitēkļiem tikai Kolorādo kartupeļu vabole burtiski zaudē modrību un lido uz dažu sējas augu smaržu. Tajā pašā laikā mēs šīs smakas pat nepamanām.

 

Esmu izmantojis vairākas metodes, un tās ir EFEKTĪVAS!

 

Leave a Comment