Dilles nīkuļo un neaug jūsu dārzā: iemesls var būt daudz nopietnāks, nekā jūs nojaušat…

Foto – Pexels

Dilles ir ļoti nepretenciozs garšaugs, ko viegli var izaudzēt pat iesācējs dārza darbos. Viss, kas jums jādara – jānodrošina augam irdena, auglīga augsne un daudz gaismas. Taču… nezināmu iemeslu dēļ, reizēm dilles neaug ne lūdzams. Kāpēc tā?

Dilles ir ļoti populārs garšaugs, ko bieži izmanto kulinārijā un arī – kā dekoratīvu augu. Dilles ir izplatītas dažādās pasaules daļās un tās pazīstamas ar savu atsvaidzinošo, nedaudz pikanto aromātu un garšu.

Tas ir viengadīgs augs, kas izaug līdz 40 līdz 60 cm augstumā, dažkārt pat augstāk. Augam ir smalkas lapiņas, kas izskatās patiešām ļoti dekoratīvi, tāpēc ar dillēm bieži dekorē gan maizītes, gan salātus, gan citas uzkodas.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Dillēm piemīt spēcīgs, atsvaidzinošs aromāts, kas garšas ziņā labi sader ar zivīm, kartupeļiem, zupām, salātiem, dažādām marinādēm. Tās ļoti bieži izmanto Skandināvijas un Austrumeiropas virtuvēs.

Zināms, ka dilles labi aug labi drenētā, vieglā augsnē, ja tām tiek nodrošināts pietiekoši daudz saules gaismas. Tās iesēj dārzā pavasarī vai agros vasaras mēnešos. Sēklas parasti izdīgst 10 līdz 14 dienu laikā. Šis garšaugs ir samērā viegli kopjams, tomēr tam nepieciešama regulāra laistīšana un nezāļu izravēšana.

Foto – Pexels

Daudzās kultūrās dilles uzskata par aizsargājošu augu. Piemēram, tās bieži izmantoja, lai aizsargātu savus mājokļus un zemi no ļauniem gariem un dažādām likstām.

Tautā iemīļotais aktieris Mārtiņš Egliens tik atklāts kā nekad – par savu situāciju un kāpēc patiesībā pameta teātri

Un, tātad, ja jums šķiet, ka jūsu dārzā dilles aug slikti un nīkuļo, un jūs nekādi nevarat teikt, ka šis garšaugs ir viegli aprūpējams un labi aug, lai kā arī jūs censtos to lutināt, iespējams, ka iemesls ir pavisam citāds, nekā jūs sākumā varētu nojaust. Pie tam – tas nav nekāds joks!

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Leave a Comment