Dailes teātris ir nācis klajā ar ļoti skumju vēsti – Mūžībā devusies ļoti labi zināma personība

Diemžēl, mums visiem ir jāpieņem skumja un smaga ziņa. Mūžībā devusies viena no mūsu sabiedrības izcilākajām personībām – sieviete, kura bija labi zināma un plaši atpazīstama. Viņas dzīvība izdzisa pašos labākajos gados, kad viņai vēl bija daudz ko dot un radīt. Šī zaudējuma apmērs ir neizmērojams, jo viņa bija ne tikai talantīga un mīlēta personība, bet arī iedvesmas avots daudziem cilvēkiem.

Viņas profesionālais ieguldījums dažādās jomās bija nenovērtējams. Ar savu darbu un personību viņa spēja iedvesmot un motivēt citus, kļūstot par paraugu gan jaunākajai paaudzei, gan saviem vienaudžiem. Viņas dedzība, talants un neatlaidība bija piemērs, kā sasniegt izcilību, nezaudējot cilvēcību un līdzjūtību.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Dailes teātris ar dziļām sērām paziņo, ka mūžībā devusies ilggadējā trupas vadītāja un izcilā teātra personība Dace Zenne.

Dace Zenne piedzima 1941. gada 2. septembrī Rīgā, kalpotāju ģimenē. Viņas ceļš mākslas pasaulē sākās jau agrā jaunībā. Pēc Rīgas 49. vidusskolas absolvēšanas 1959. gadā, viņa iestājās Jāņa Raiņa Valsts Dailes teātra 3. studijā, kur viņas kursabiedri bija tādas nākotnes teātra zvaigznes kā Juris Strenga, Olga Dreģe, Lidija Pupure un citi.

 

Lai gan Dace mācījās teātra mākslu, viņa arī strādāja ādu galantērijas izstrādājumu kombinātā “Somdaris” par kurjeri. Šis darbs ne tikai palīdzēja viņai uzturēt sevi finansiāli, bet arī deva iespēju iepazīt dažādus cilvēkus un dzīves situācijas, kas vēlāk bagātināja viņas aktiermeistarību un vadības prasmes.

Sinoptiķi steidzīgi brīdina – Pēcpusdienā lielākajā daļā Latvijā gaidāms ļoti spēcīgs pērkona negaiss

Pēc studiju absolvēšanas Dace Zenne devās uz Jūrmalas pilsētas Kultūras nodaļas Ķemeru kultūras namu, kur viņa sākotnēji strādāja par mākslinieciskās daļas vadītāju. Viņas radošums, enerģija un dedzība drīz vien tika pamanīta, un viņa tika iecelta par kultūras nama direktori. Šajā amatā viņa apliecināja savas vadības prasmes un spēju radīt dzīvotspējīgu un dinamisku kultūras vidi.

Dace Zenne bija ne tikai talantīga organizatore, bet arī cilvēks ar plašu sirdi un dziļu izpratni par mākslu. Viņa spēja izveidot komandu, kura strādāja saskaņoti un ar lielu atdevi, radot augstvērtīgas teātra izrādes un piedaloties dažādos kultūras projektos. Viņas vadībā Dailes teātris piedzīvoja daudzus nozīmīgus panākumus, kas paliks skatītāju atmiņās uz ilgu laiku.

Lasi vēl: Kad ir mazliet biezpiena un dažas minūtes laika, es vienmēr gatavoju šo! Visa ģimene ir sajūsmā!

Daces Zennes aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Dailes teātrim, bet arī visai Latvijas kultūras kopienai. Viņas mantojums ir neatsverams, un viņas piemiņa paliks dzīva mūsu sirdīs. Viņas piemērs turpinās iedvesmot nākamās paaudzes ar viņas aizrautību un mīlestību pret teātri.

Atvadīšanās no Daces Zennes notiks piektdien, 24. maijā, plkst. 12.00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Šajā grūtajā brīdī mēs esam kopā ar viņas tuviniekiem un draugiem, izsakot dziļāko līdzjūtību un pateicību par visu, ko Dace Zenne ir devusi mūsu teātra un kultūras dzīvei. Lai viņas dvēsele atdusas mierā, un viņas piemiņa vienmēr paliek mūsu sirdīs.

Leave a Comment