Viss dzīvais dārzā var aiziet bojā: meteorologs Toms Bricis ceļ trauksmi – Latvijai tuvojas stiprs sals

Foto – Unsplash

Laika ziņu eksperts Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” nācis klajā ar ziņām par to, kādi laika apstākļi mūs sagaida šajā nedēļā. Un diemžēl, viņa prognozes ir visai biedējošas – ko tādu pavasarī tiešām negaidījām.

Pirmkārt, Bricis stāsta, ka gaidāms liels sausums, tāds pats sausuma periods, kāds pagājušajā gadā bija novērojams aprīļa mēnesī. “Sāksies lielais sausums” – nosaka Bricis.

Taču tas vēl nav viss… kā jau iepriekš Toms brīdināja, lai cilvēki nesteidzas ar dārza darbiem, jo tajos jau tāpat neko diži nevar nokavēt, brīdinājuma iemesls nupat tuvojas Latvijai ar lielu sparu. Tas nozīmē tikai vienu – Latvijā gaidāmas pamatīgas salnas, kas diemžēl “nobeigs” visu to, kas dārzā jau ir iestādīts.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Salnas pavasarī ir meteoroloģisks notikums, un diemžēl sastopamas itin bieži. Kad naktīs gaisa temperatūra nokrīt zemāk par nulle grādiem Celsija skalā, augsne un augi uz zemes sasalst. Tas var notikt gan pirmajos pavasara mēnešos, gan diemžēl arī pēdējos – lai arī dienas var būt jau ļoti siltas, naktis vēl var būt mīnusos.

Foto – ekrānuzņēmums

Salnas ārkārtīgi kaitē dārza iemītniekiem – augiem, jo sals tos bojā un dažkārt tie pat iet bojā.

 

Lasi vēl: Viņi iegūs visu, ko ir sapņojuši: trīs zodiaka zīmes jūnijā atradīs “laimes putnu”

Salnas ir tipiska parādība dažos reģionos, īpaši tajos, kur pavasaris ir svārstīgs un temperatūra dienā un naktī ir krietni atšķirīga, tāpēc Latvijai salnas patiešām ir ļoti raksturīgas.

74 gadu vecumā pēc ļoti grūtiem mēnešiem, dienām un pat stundām viņsaulē devies aktieris ar stipru gribu

Dārzniekiem ir jāņem vērā šis riska aspekts un zinot, kad tuvojas salnas, jāieslēdz sava pieredze un dažkārt arī fantāzija, lai dārza augus un kokus pasargātu no aukstuma. Šādiem mērķiem parasti tiek izmantotas agroplēves, ko uzsedz pa virsu, tādējādi neļaujot salnām piekļūt vēl vārgajiem augiem.

Lasi vēl: Meteorologi steidzami izziņo oranžās krāsas (bīstams) brīdinājumu: naktī uz ceturtdienu dažos Latvijas reģionos būs ļoti stiprs sals

Bricis gan nedaudz mierina – spēcīgās salnas, visticamāk, visu Latviju neskars, taču dažus reģionus diemžēl skars pavisam noteikti. Cilvēkiem, kas dzīvo šajās vietās, jābūt gataviem stipram salam. Un tā – kurā Latvijas galā dzīvojošajiem nepaveiksies?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment