Meteorologi steidzami izziņo oranžās krāsas (bīstams) brīdinājumu: naktī uz ceturtdienu dažos Latvijas reģionos būs ļoti stiprs sals

Foto – Unsplash

Meteorologs Toms Bricis ziņo, ka šorīt pēc laika apstākļu novērojumu stacijām daudzviet Latvijā bija sasniegti mīnusi, kas nemaz nav tik raksturīga pavasara pēdējam mēnesim – maijam. Taču tas, diemžēl, vēl nav viss – bargākais sals ir gaidāms tieši šonakt un agrā ceturtdienas rītā.

Bricis raksta, ka pēc stacija novērojuma mīnusi šonakt bijuši Zosēnos – tur mīnus 2,6 grādi, Rēzeknē – mīnus 2,3 grādi, Daugavpilī un Madonā – mīnus 2,1 grāds. Tiesa, neviens no šiem rādītājiem neesot pietuvojies aukstuma rekordam maijā, kāds fiksēts šajos datumos tālajā 1953.gadā, kad Zosēnos bija mīnus 10,5 grādi.

Pie šī Briča ieraksta vietnē “Facebook” ieraksta cilvēki komentē un dalās savos novērojumos, kāds tad aukstums bijis viņu pusē:

“Aronas pagastā pamatīgs aukstums (-6 grādi)”

“Ļoti žēl zaļumu un ziedu, tie tomēr cieš, bet mātei dabai ir savi plāni.”

“Mīnus 2, pēc sajūtām visi mīnus 3 (Naukšēni).”

“Līvbērzē mīnus 1…vakar vakarā nosmidzināju visu dārzu ar Lastim osmo…zāle balta, bet visas puķes, arī tulpes graciozi galvas bija izslējušas (nefočēju).”

“Auto logi aizsaluši, zeme balta.”

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

“Koki, krūmi pēc laistīšanas apsaluši…”

“Pirms pāris gadiem tāpat jau bija gandrīz izplaukuši ceriņi, Ievas pilnos ziedos, no rīta skatos, ap 10 cm sniedziņš un sētnieks šķūrē celiņus. Tas viss piesnidzis bija nakti, bet tūliņ jau sāka kust un aizbraucu ar trolejbusu līdz centram, viena žļurga un ūdens. Ķengarags.”

“Burtniekos plkst. 8:15 bija +5grādi.”

Foto – Unsplash

“Ogres nov. Lēdmanes pag. Ap pulksten 5:00 mīnus 4 grādi.”

“Rēzeknes novadā bija -3,7 grādi.”

“Pie mums šorīt bija mīnus 5grādi.”

“Leduslaikmets tuvojas…”

“Alūksnes novads, Annas pagasts pkst. 5:00. 0 grādu.”

“Pļavā saldētas pienenes…”

“Man pie loga, Mazsalacā, plkst. 5:00 rādīja mīnus 2,5 grādus. Zāle bija sasalusi līdz pat mājas stūrim un mašīnai logs aizsalis.”

“Mūsmājās bija mīnus 2 grādi, sešos no rīta. Krāslava.”

Tomēr tas vēl nav viss, pēc Toma Briča un citām prognozēm, visbargākais sals gaidāms tieši naktī uz ceturtdienu. Kurās vietās Latvijā gaidāms vislielākais sals?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment