Toms Bricis Steidzami nāk klajā ar paziņojumu: Šonakt un rīt gaidāms liels aukstums, Izsludināts pat brīdinājums

Saskaņā ar jaunāko laika prognozi, Ceturtdienas naktī plati izplatīsies pamatīga salnas apstākļi visā Latvijas teritorijā. Līdz ar to sagaidāms arī liels aukstums. Šī meteoroloģiskā prognoze norāda uz to, ka temperatūra kritīs līdz zemajiem grādiem, un vietām var būt patīkami sausa un auksta atmosfēra.

Tas varētu ietekmēt ne tikai ielas un ceļu stāvokli, bet arī uzņemtās laukā esošās augu kultūras. Tādēļ iedzīvotājiem un lauksaimniekiem tiek ieteikts ņemt vērā šo prognozi un savlaicīgi veikt nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu gan savu īpašumu, gan ražas iznākumu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Pašreizējā laika prognozē norāda uz dažādiem meteoroloģiskiem apstākļiem atkarībā no Latvijas reģiona. Valsts austrumu daļā tiek uzturēts oranžā līmeņa brīdinājums, kas norāda uz potenciāli bīstamiem laikapstākļiem.

Šajās teritorijās ir gaidāmi intensīvāki meteoroloģiskie notikumi vai dabas katastrofas, kas varētu radīt ievērojamu kaitējumu cilvēkiem un infrastruktūrai. Savukārt centrālajā Latvijas daļā un Kurzemes austrumos ir spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums, kas liecina par mazāku, bet tomēr potenciāli riskantu situāciju.

Šajās teritorijās var būt gaidāmi dažādi laikapstākļu pārmaiņas vai dabas apstākļi, kas var radīt nelabvēlīgas sekas, taču tie nav tik kritiski kā oranžā līmeņa brīdinājuma gadījumā. Iedzīvotājiem šajās teritorijās tiek ieteikts būt uzmanīgiem un sagatavoties iespējamajiem neparedzētiem notikumiem, lai samazinātu riskus un nodrošinātu savu drošību un labklājību.

Ja laikapstākļi strauji mainās no siltiem uz lielu aukstumu, ir svarīgi ņemt vērā dažādus faktorus, lai nodrošinātu savu drošību un labklājību:

Apģērbs: Nēsājot apģērbu, kas piemērots mainīgiem laikapstākļiem, var palīdzēt saglabāt siltumu un aizsargāt no aukstuma. Ja ir prognozēta auksta laika, apģērbā iekļaujiet vairākas kārtas, ieskaitot termoapģērbu un ūdensnecaurlaidīgus apģērbus un apavus.

Sildierīces: Ja esat ārā un sāk jūtaties auksti, siltuma avots, piemēram, kabatas sildītājs vai termosoma, varētu būt noderīgs, lai atgūtu siltumu un ērtību.

Iekštelpu uzturēšana: Ja esat mājās vai darbā, nodrošiniet, lai telpas būtu labi apsildītas. Regulāri vēdiniet telpas, lai nodrošinātu svaigu gaisu, bet vienlaikus izvairieties no pārmērīgas atvēršanas, lai nepazaudētu siltumu.

Uzturs: Labi uzturēts un hidratēts organisms spēj labāk pielāgoties temperatūras pārmaiņām. Dzeriet daudz ūdens un ēdiet barību, kas palīdz saglabāt enerģiju un uzturēt ķermeņa siltumu.

Drošība uz ceļa : Ja plānojat ceļot, ņemiet vērā pašreizējos laikapstākļus un ceļa apstākļus. Iepriekš pārbaudiet ceļa ziņas un braukšanas apstākļus, lai nodrošinātu drošu pārvietošanos.

Konkrētās vietās Latvijā noslīdēs pamatīgi mīnuss grādi un sinoptiķi jau laicīgi iesaka sagatavoties, pretējā gadījumā var būt ļoti bēdīgi! Lūk, kur gaidāmie lielākie mīnusi : 

Lasi raksta turpinājumi nākamajā lapā

Leave a Comment