Meteorologi steidzami izziņo oranžās krāsas (bīstams) brīdinājumu: naktī uz ceturtdienu dažos Latvijas reģionos būs ļoti stiprs sals

Naktī uz ceturtdienu sals būs gaidāms lielākajā daļā Latvijas – tā vismaz liecina šā brīža prognozes. Valsts austrumu daļā ir izziņots oranžās krāsas brīdinājums, savukārt centrālajā Latvijas daļā un Kurzemes austrumos – dzeltenais.

Foto – Pexels

Kurzemē naktī būs vairāk mākoņu un vietām varētu pat nedaudz līt, tāpēc tur gaisa temperatūra būs nedaudz siltāka, svārstoties starp 1 un 5 grādiem. Tomēr Zemgalē un Vidzemes rietumos temperatūra nokritīs līdz mīnus 2 grādiem, bet austrumos – diemžēl līdz pat mīnus 5 grādiem.

Lasi vēl: Viss dzīvais dārzā var aiziet bojā: meteorologs Toms Bricis ceļ trauksmi – Latvijai tuvojas stiprs sals

Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka stipra salna var radīt nopietnus bojājumus neaizsargātajiem augiem vai pat iznīcināt tos. Lai samazinātu salnas ietekmi, var veikt dažādus aizsardzības pasākumus, piemēram, augu pārklāšana ar plēvēm vai laistīšana ar speciāliem līdzekļiem vakarā pirms salnas.

Dienas laikā mākoņu daudzums visā Latvijā pieaugs, un saule uzspīdēs tikai reizēm, dažās vietās var būt arī neliels lietus.

Foto – Pexels

Ceturtdien dienā gaisa temperatūra būs no 8 līdz 13 grādiem.

Rīgā naktī mākoņu būs vairāk, un saule dienā parādīsies tikai dažreiz, tāpat iespējams ir neliels lietus. Naktī gaisa temperatūra svārstīsies no 3 līdz 4 grādiem, bet dienā maksimālā temperatūra sasniegs 11 līdz 12 grādus.

Leave a Comment