“Tas atnāks no ļoti tāliem dienvidiem…” – ar negaidītām ziņām pirmdienas rītā klajā nāk meteorologs Toms Bricis. Vai gaidāmi jauni siltuma rekordi?

Foto – Pexels

“Tad potenciāli prognozēs šobrīd joprojām Lieldienās, lai uzrādās 20 grādus silts, tas būs dažviet Zemgales austrumos, Latgalē, Vidzemē. Bet Kurzemes piekrastē ar dienvidrietumu vēju, tas nozīmē vēsu laiku – tikai plus 5 līdz plus 7 grādi, iespējams, ka pat ar aukstu miglu pavasaros, kas bieži nāk no jūras, ko liepājnieki, ventspilnieki zina un katru gadu piedzīvo… Tā kā tādas aukstuma ziemas spazmas atnāks,” – saka eksperts.

Lasi vēl: FOTO. Laika ziņu eksperts Toms Bricis soctīklos publicē attēlus: pirmdienas vakarā to varēja redzēt Jūrmalas debesīs. Komentāros cilvēki atzīst – neko tādu nebija redzējuši

Viņš arī norāda, ka turklāt vēl aprīlī tomēr naktīs būšot gan salnas, gan pat arī neliels sniegs – ar to esot jārēķinās. “Nevajag domāt, ka nupat būs ļoti lielie siltuma pavasara vārti vaļā. Jo tās siltās gaisa masas, kas ir tie plus 15, 20 grādi marta beigās, aprīļa sākumā, tas ir jāuztver kā viesi pie mums – tas nav radies tepat pie mums, tas atnācis no ļoti tāliem dienvidiem. Bieži vien tas tā atnāk, pasveicinās un aiziet atpakaļ. Tas nav nekas tāds paliekošs…” – tā Toms.

Foto – ekrānuzņēmums

Bricis saka, ka, ja svētdien, pirmajās Lieldienās patiešām gaiss uzsils līdz tiem +20 grādiem, tad tas būs viens no agrākajiem rekordiem vēsturē. Pirms tam šāda gaisa temperatūra fiksēta 1968.gada 30.martā. Citkārt gan tas notiekot stipri vēlāk: “Parasti tas ir aprīļa otrajā pusē vai pat maijā. Šogad pavasaris ir laicīgs un silts.”

Lasi vēl: Latvijas iedzīvotājiem tiek atgādināts, ka tiek palielināti dažādi naudas pabalsti! Kam tos piešķirs?

Tātad, saliekot punktiņus uz i, šonedēļ, pēc Toma vārdiem, gaidāms šāds laiks – trešdien, ceturtdien – silts, tad pauzīte, tad sestdien, svētdien atkal siltāks.

Runājot par to, vai mūs lutinās arī saulīte, Bricis atzīst, ka pagājušā nedēļa bija gana pelēcīga, tāpēc varot pat būt sajūta, ka pavasaris mūs mazliet piekrāpis. Tomēr viņš sola, ka marta pēdējās dienās tā noteikti uzspīdēs: “Vēl būs ļoti saulains laiks”.

Foto – Pexels

Kopējās stundas martā, kad ir bijusi saulīte, vidēji esot ap 140 stundām. Kurzemē esot bijis nedaudz mākoņaināks. “Un siltāks, nekā parasti. Lai gan man tā brīžiem nejūtas, un daudziem tā nejūtas, bet ir silts!” – saka Bricis.

Lasi vēl: Kāpēc zinātnieki nekādā gadījumā neiesaka gulēt uz labā sāna un to noteikti jāņem vērā!

Leave a Comment