FOTO. Laika ziņu eksperts Toms Bricis soctīklos publicē attēlus: pirmdienas vakarā to varēja redzēt Jūrmalas debesīs. Komentāros cilvēki atzīst – neko tādu nebija redzējuši

Foto – ekrānuzņēmums/ Facebook.

Laika ziņu eksperts Toms Bricis sociālajā vietnē “Facebook” publicējis kādu ļoti neparastu fotogrāfiju, kurā redzama vēl neparastāka dabas parādība – izrādās, ka tādu vakardien vakara pusē varēja redzēt Jūrmalā.

Komentāros pie šī ieraksta cilvēki raksta:

“Vakar kas ļoti līdzīgs bija Ogrē virs Daugavas, ap plkst. 17:00”

“Priekš plakanās zemes cienītājiem, tas ir ind*s mākonis”

“Plakanzemiešiem būs atkal ko pārspriest…”

“Dažas dienas atpakaļ viens dramatizētājs nofilmēja sauli un tai priekšā neparastu mākoni. Kaut ko vervelēja par valdības izmesto naudu šādām parādībām. Kur var ko tādu izdomāt? Uzturs pie vainas? Vai par maz svaigā gaisa? Tādā sabiedrībā dzīvojam…”

“Ļoti skaists!”

“Kāds skaistums!”

Izpildi šo testu! 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 72%

0%

Tātad, kā izrādās, šāda parādība Latvijā un citviet pasaulē novērojama laiku pa laikam, tomēr tikai dažos gadījumos to izdodas piefiksēt.

Tātad, kas ir ruļļa mākonis? Tā ir iespaidīga, pārsteidzoša dabas parādība, pilnīgi nekaitīga. Relatīvi to var uzskatīt par retu dabas parādību – tas atgādina garu, horizontāli izstieptu rulli, kas sastāv no atsevišķiem mākoņu gabaliņiem. Šie gabaliņi var būt balti, pelēki vai pat tumšākos toņos, radot dramatisku dabas efektu.

Ruļļa mākoņi veidojas, kad aukstā gaisa masa pārvietojas virs siltās gaisa masas. Siltā gaisa straumes paceļas, radot turbulenci, kas liek mākoņiem saritināties un veidot ruļļveida struktūru.

Bet kāds tad izskatījās ruļļa mākonis, par ko raksta Toms Bricis?

Foto – ekrānuzņēmums

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment