Latvijas iedzīvotājiem tiek atgādināts, ka tiek palielināti dažādi naudas pabalsti! Kam tos piešķirs?

Kā zināms, tad pavisam nesen tika palielināti dažādi naudas pabalsti, tomēr tiek atgādināts iedzīvotājiem, kuri vēl to nezina. Šeit ir apkopota svarīgākā informācija. 

Latvijā ir vairāki vienreizējie pabalsti, kas tiek piešķirti dažādos apstākļos vai situācijās. Šie pabalsti var tikt piešķirti gan no valsts, gan pašvaldību līmenī, un tiem var būt dažādi mērķi un nosacījumi. Šeit ir daži piemēri:

Bērnu piedzimšanas pabalsts: Vecākiem Latvijā tiek piešķirts vienreizējs pabalsts, kad viņu ģimenē piedzimst bērns. Šis pabalsts tiek piešķirts, lai atbalstītu ģimeni, kurai ir jauns bērns.

Sadalījuma pabalsts: Šis pabalsts tiek piešķirts gadījumā, ja personas šķiras vai tiek noslēgts laulības šķiršanas līgums. Tas var tikt piešķirts, lai palīdzētu attiecīgajām personām pārvarēt finansiālos grūtības šajā pārejas periodā.

 

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Būvniecības pabalsts: Dažos gadījumos valsts var piešķirt vienreizēju pabalstu tiem, kas sāk jaunu būvprojektu, piemēram, jaunai mājas vai dzīvokļa celtniecībai. Šis pabalsts tiek piešķirts, lai veicinātu dzīvojamo platību izbūvi un attīstību.

Zemkopības nozares atbalsts: Lauksaimniecības nozarē var tikt piešķirti dažādi vienreizēji pabalsti vai atbalsta pasākumi, lai atbalstītu lauksaimniekus un veicinātu šīs nozares attīstību.

Šie ir tikai daži piemēri, un ir vērts atzīmēt, ka vienreizējie pabalsti Latvijā var mainīties atkarībā no politikas un valsts prioritātēm, kā arī no sociālekonomiskajām vajadzībām.

 

Kādi pabalsti tiek palielināti un kad?

Lasi vēl: Kāpēc zinātnieki nekādā gadījumā neiesaka gulēt uz labā sāna un to noteikti jāņem vērā!

Minimālo apgādnieku zaudējumu pensiju apmēri ir paredzēts palielināt.

No dzimšanas līdz septiņu gadu vecumam, minimālās apgādnieka zaudējuma pensijas summa katram bērnam pieaugs no 157 eiro līdz 171 eiro. Cilvēkiem ar invaliditāti no bērnības šī pensiju summa tiks palielināta no 188 eiro līdz 206 eiro.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs pensijas vecumu sasniegušajiem, kuriem nepietiek apdrošināšanas stāža vecuma pensijas saņemšanai, tiks palielināts no iepriekšējiem 125 eiro līdz jaunajiem 137 eiro mēnesī.

Turklāt pabalsta apmērs bērniem līdz sešu gadu vecumam (ieskaitot) gadījumā, ja viens no vecākiem ir devies aizsaulē, tiks palielināts no 157 līdz 171 eiro mēnesī, savukārt no septiņu gadu vecuma, ja vecāki ir devušies aizsaulē, no 188 līdz 206 eiro mēnesī.

 

Nākošos pabalstus skaties lasot tālāk

Leave a Comment