Diemžēl jaunākā laikapstākļu prognoze Latvijai sagādā nepatīkamu izbrīnu; simtiem latviešu dusmīgi

Diemžēl jaunākā laikapstākļu prognoze Latvijai sagādā nepatīkamu izbrīnu. Iepriekš tika solīts vasaras cienīgs karstums, tomēr nu prognoze ir mainīta un to izlasot daudzi paliek nesaprašanā. 

“Pirmie vasara vēstneši” ir tādi dabas fenomeni vai notikumi, kas norāda uz to, ka pavasaris ir beidzies un vasara ir klāt vai tuvojas. Šie vēstneši var būt dažādi atkarībā no kultūras un ģeogrāfiskā reģiona, bet tie bieži ietver šādus elementus:

Putnu dziesmas: Dažādu putnu aktivitāte un dziesmas ir bieži sastopams pirmais pazīmes, ka pavasaris ir beidzies un vasara ir klāt. Dažādu putnu dziesmas var būt īpaši izteiktas agrākās rīta stundās.

Izpildi šo testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 72%

0%

 

Pirmie ziedi: Pirmie ziedi, kas sāk parādīties pēc ziemas, ir arī viens no pirmajiem vasaras vēstnešiem. Tie var būt gan dabīgi ziedi, kas parādās laukos un mežos, gan stādījumi cilvēku dārzos.

 

Siltie laika apstākļi: Temperatūras pieaugums un siltie laika apstākļi ir skaidrs rādītājs, ka vasara ir tuvu vai jau sākusies.

Saulrieta un saulrieta paildzināšanās: Saulrieti un saulrietu paildzināšanās arī ir pazīme, ka tuvojas vasara, jo dienas kļūst garākas un saulains laiks turpinās ilgt.

Lasi vēl: Ko dara uzbeku sievietes, lai būtu perfektas sievas savam vīram? Izlasot šo paliek viņu žēl..

Pirmie garākie dienas: Dienas sāk paildzināties, un naktis kļūst īsākas, kas ir skaidrs zīme, ka pavasaris ir pagājis un vasara ir uz ceļa.

Visas šīs pazīmes var būt dažādi atkarībā no ģeogrāfiskās atrašanās vietas un klimata apstākļiem, taču tās visbeidzot norāda uz pavasara beigām un vasaras sākumu.

Kā sastāda laika prognozi?

Laika prognozes sastādīšana ir sarežģīts process, kas ietver vairākus zinātniskus un tehniskus soļus. Šeit ir pamata posmi, kas nepieciešami laika prognozes veidošanai:

Datu apkopošana: Sākotnējā posmā tiek apkopoti dati no dažādiem avotiem, piemēram, no meteoroloģiskajiem sensoriem, laikapstākļu zibspuldzēm, satelītiem un citiem novērojumu līdzekļiem.

Datu analīze un modelēšana: Apkopotie dati tiek analizēti un ievietoti meteoroloģiskos modeļos. Šie modeļi izmanto fizikas likumus, laikapstākļu vēsturi un esošos dati, lai paredzētu nākotnes laika apstākļus. Modeļi var ietvert sarežģītas matemātiskas vienādojumu sistēmas, kas apraksta atmosfēras dinamiku un ķīmisko sastāvu.

Prognozes izstrāde: Balstoties uz datu analīzi un modelēšanu, tiek izveidota pašreizējā un nākamā laika prognoze. Šajā posmā tiek ņemtas vērā dažādas faktoru kombinācijas, piemēram, temperatūra, atmosfēras spiediens, mitrums, vēja ātrums un virziens, kā arī iespējamās atmosfēras ietekmes, piemēram, nokrišņi vai vētras.

Prognozes izdošana: Pēc tam, kad prognoze ir izstrādāta, tā tiek izdotas sabiedrībai. Prognozes var tikt publicētas dažādos formātos, tostarp tiešsaistes vietnēs, laikrakstos, televīzijas ziņās vai mobilajās lietotnēs.

Kā zināms pirms neilga laika Latvijai prognozēja uz Lieldienu svētkiem gandrīz visā Latvijā vasaras cienīgu karstumu, tomēr pēdējā prognoze rāda gan ko citu. Daudzi šo izlasot paliek dusmīgi un nesaprot kā tās prognozes tiek sastādītas.. Kas gaidāms tagad?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment