Nekavējoties ziņojiet likumsargiem, ja uz savas automašīnas ieraugiet ūdens pudeli! Steigšus!

Ja svešinieks lūdz jūs nofotografēt un pasniedz jums tālruni, nesteidzieties ņemt ierīci. Vispirms aplūkojiet personu tuvāk. Ja viņš izskatās aizdomīgs vai nedraudzīgs, labāk pieklājīgi atteikt lūgumu. Tas varētu būt krāpnieks. Jums iedod tālruni, jūs ieslēdzat kameru un redzat, ka tā ir bojāta.

Jūs atdodat tālruni svešiniekam, un viņš apsūdz jūs, ka esat salauzis ierīci. Viņš pieprasa no jums naudu, draudot ar skandālu. Šādā situācijā ir labāk nekrist panikā un nepakļauties provokācijām.

Mierīgi aiziet. Skaidri norādiet, ka jūs tam nepadosieties. Un, ja svešinieks uzvedas pārāk agresīvi, izsauciet likumsargus.

Bet kā Latvijā krāpnieki izmanto autovadītājus?

Latvijā, tāpat kā daudzās citās valstīs, pastāv vairāki krāpniecības mēģinājumi, kas vērsti pret automašīnu īpašniekiem un vadītājiem. Daži no biežāk sastopamajiem veidiem ir:

Odometrs krāpšana: Krāpnieki atgriež automašīnas odometru (nobraukuma skaitītāju) atpakaļ, lai izskatītos, ka automašīna ir mazāk lietota, nekā tā patiesībā ir. Tas palielina automašīnas vērtību un padara to pievilcīgāku potenciālajiem pircējiem.

Viltus auto pārdošana: Krāpnieki piedāvā pārdot automašīnas internetā par ļoti zemām cenām, bieži vien pieprasot avansa maksājumu. Pēc avansa saņemšanas viņi pazūd, neatstājot nekādu reālu transportlīdzekli.

Viltus apdrošināšanas polises: Krāpnieki pārdod viltotas apdrošināšanas polises. Pēc negadījuma atklājas, ka polise ir nederīga, un īpašnieks ir palicis bez apdrošināšanas seguma.

Lasi vēl: Vasara būs smaga: meteorologi sniedz jaunu prognozi, kura iespējams daudzus izbrīnīs

Fiktīvas remontu darbnīcas: Daži auto remontu darbnīcu īpašnieki piedāvā veikt remontdarbus par zemām cenām, taču veic tikai minimālus darbus vai izmanto lētus, nekvalitatīvus rezerves daļas. Dažreiz viņi pat var sabojāt automašīnu vēl vairāk, lai iegūtu vairāk naudas no īpašnieka.

 

Leave a Comment