Nekavējoties ziņojiet likumsargiem, ja uz savas automašīnas ieraugiet ūdens pudeli! Steigšus!

Vēls vakars. Jūs novietojat automašīnu lielveikala autostāvvietā. Jūs to aizslēdzat un dodaties iepirkties. Kad atgriežaties, redzat, ka kāds ir aptinis kreklus ap vienu no jūsu vējstikla tīrītājiem vai ieraugiet stāvam ūdens pudeli. Ko tas nozīmē? 

Nezaudējiet laiku, mēģinot noņemt apģērba gabalu no vējstikla, ja jums tā gadās. Tā vietā pēc iespējas ātrāk iekāpiet automašīnā un aizbrauciet prom.

Atrodiet labi apgaismotu vietu, vēlams, pārpildītu vietu, un tikai tad apstājieties un atbrīvojieties no krekla. Šis ir salīdzinoši jauns triks, ko noziedznieki izmanto, lai novērstu vientuļo autovadītāju uzmanību.

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 71%

0%

Dabisks impulss ir atbrīvoties no krekla vai cita liela auduma gabala. Kamēr jūs to darāt, jūs var aizklīst, un kas zina, kas notiks tālāk.

Krāpnieki kļūst arvien izsmalcinātāki, mēģinot iegūt jūsu uzticību un pārvilināt jūs. Viņi izmanto dīvainas lietas, piemēram, aploksnes jūsu automašīnā un negaidītus priekšmetus uz motora pārsega, cerot apmānīt ikvienu neatkarīgi no vecuma vai pieredzes. Apskatīsim, kas ir tie, kas rada bažas, un ko darīt šādos gadījumos.

Ūdens pudele uz motora pārsega ir zīme, ka jums draud nopietnas briesmas

Tāpat kā apģērba gabals uz vējstikla tīrītājiem, tā ir paredzēta, lai novērstu jūsu uzmanību un piespiestu jūs izkāpt no automašīnas. Taču šoreiz situācija ir vēl sliktāka.

Pat ja jūs neizkāpjat ārā, lai izņemtu pudeli vai kādu citu salīdzinoši lielu priekšmetu, un uzreiz braucat, jūs var sagaidīt kaut kas briesmīgs. Iespējams, ka cilvēki, kas uz motora pārsega novietojuši pudeli, ir uzstādījuši automašīnai GPS izsekošanas ierīci.

Lasi vēl: Maestro Raimonds Pauls intervijā atklājis, kas viņu pat ļoti sadusmo apkārtējos: ”Kas to būtu domājis!”

Tāpēc, dodoties mājās, pastāv risks, ka jūs izsekos. Jums vai nu jāatrod droša vieta, kur ir daudz cilvēku, un jāpārbauda, vai jūsu automašīnā nav izsekošanas iekārtas, vai arī jādodas uz tuvāko likumsargu iecirkni un jālūdz, lai viņi to veic jūsu vietā. Atgriešanās pie automašīnas un aploksnes atrašana tajā var būt biedējoša.

Jūs neapšaubāmi aizslēdzāt savu transportlīdzekli, bet kāds varēja iekļūt iekšā. Vispirms atcerieties drošības pamatprincipus un nekavējoties aizbrauciet prom. Pēc tam vislabāk izmest aploksni, to neatverot. Iespējams, ka iekšpusē varētu būt kaut kas nepatīkams. Bet pieņemsim, ka jūsu ziņkārība jūs pārņēma un jūs atvērāt aploksni.

Bet kā Latvijā krāpnieki izmanto autovadītājus? Tūlīt pat noskaidrosim, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment