”Neglabājiet mani zārkā”: diemžēl 18 gadīgs puisis šādu ierakstu atstājis soctīklos pirms savas nāves

“Es nevēlos aizņemt vietu un rakstīt, kas pamudināja mani izveidot viltus identitāti,” viņš teica vēstulē.

Stepans arī atzīst, ka bijis emocionāls cilvēks.

“Es domāju, ka jums visiem es biju īsts gaismas stars, kas vienmēr liks jums pasmaidīt. Bet es nekad jums nerādīju visu savu stresu, kurā es dzīvoju, jūs nekad nezinājāt par mēģinājumu.. par sevis spīdzināšanu un murgiem. Es ļoti ceru, ka palikšu jūsu atmiņā kā pati saule, kas vienmēr sildīs un atbalstīs grūtos brīžos, ”viņš rakstīja.

Arī vēstulē puisis lūdz kremēt, nevis apbedīt zārkā.

“Es gribu būt putekļi. Un nevis kas stāvēs traukā. Nē. Vienkārši sadedziniet ķermeni un izmetiet pelnus blakus jaunam kokam. Lai tas viņam ir par svētību. Tuvumā esošie augi uzsūks šos putekļus, un es turpināšu savu dzīvi kā daļa no šiem augiem. Vai tas nav romantiski?” Stepans atzinās.

Lasi vēl: Iemīlējās citā: “Manas mīļās aukles” Vikas lomas atveidotājas Zavorotņukas partneris sniedzis atklātu atzīšanos

Vēstules beigās puisis vērsās pie “visiem valsts vecākiem, pat pasaules” un lūdza pievērst uzmanību saviem bērniem.

 

Ja Jums ir slikta pašsajūta vai nomāc domas par pašnāvību un tuvumā nav neviena, ar ko aprunāties un kam lūgt palīdzību, zvaniet uz krīzes centra „Skalbes” krīzes tālruni, kur Jūs uzklausīs un sniegs padomu. Īpaši smagās un dzīvībai bīstamās situācijās zvaniet neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai.

Diennakts krīzes tālruņi krīžu un konsultāciju centrā „Skalbes”:
67222922 (Lattelecom)
27722292 (Bite)

Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests 113

Nebaidieties jautāt pēc palīdzības!

Atcerieties, ja Jūs ciešat no depresijas un Jums ir domas par pašnāvību, nepieciešams meklēt profesionālu palīdzību:

zvaniet Jūsu ģimenes ārstam vai dežūrējošam ģimenes ārstam;

zvaniet Jūsu psihiatram;

zvaniet 113 (neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai)!

Kad Jūsu stāvoklis uzlabojas, ir svarīgi pretoties vēlmei pavadīt laiku vientulībā. Uzrunājiet savus tuvākos, nebaidieties runāt par savu slimību un lūgt palīdzību, ja nepieciešams. Atbalstīt kādu ar atkārtotu depresiju bieži var būt grūti gan draugam, gan ģimenes loceklim. Tādēļ mēs rekomendējam Jums vizītē pie ārsta doties kopā. Jūsu ārsts var piedāvāt atbalstu, un Jūsu draugs vai ģimenes loceklis var iemācīties saprast slimību un tās sekas. Laba ideja ir kopīgi pievienoties kādai atbalsta grupai.

 

Leave a Comment