Kāpēc lapu grābšana pagalmā rudenī ir lielākā kļūda? Nekādā gadījumā negrābiet lapas, atstājiet tās!

Izrādās, ka lapu grābšana pagalmā rudenī ir lielākā kļūda, kuru pieļauj ļoti daudzi jo īpaši rudens mēnešos. Nekādā gadījumā negrābiet lapas, atstājiet tās tur kur viņas ir! 

Eksperti aplēš, ka nav nepieciešams no zāliena nogrābt nokritušās lapas, jo tādējādi tiek izšķērdēts ievērojams daudzums vitamīnu, kas bagātina augsni.

Koku lapas ir bagātas ar barības vielām, tostarp slāpekli, oglekli, fosforu un kāliju. Šis dabīgais mēslojums ir noderīgs ne tikai jūsu zālienam, bet arī nekaitē mazajiem dzīvniekiem, kas dzīvo dārzā.

Tomēr eksperti brīdina, ka nav ieteicams pilnībā pārklāt zālienu ar lapām, jo pārāk biezs lapu slānis var bloķēt nepieciešamo saules gaismu zālei.

Ir vislabāk atstāt plānu lapu kārtu, ko ar zāles pļāvēju var pārveidot par mulču, lai tās ātri sadalītos. Mulčas slānis uz jūsu zāliena var pat novērst nezāļu augšanu un uzlabot drenāžu.

 

Cilvēki visbiežāk izlemj grābt lapas rudenī, kad koku lapas nokrīt no koka un veido lielas segas uz zemes vai dārza virsmas. Šis process parasti notiek rudens mēnešos, parasti septembrī, oktobrī un novembrī atkarībā no klimatiskajiem apstākļiem un konkrētās teritorijas ģeogrāfijas.

Ir ierasts sakrāt un noņemt nokritušās lapas, lai saglabātu tīrību dārzā, novērstu nevēlamas pelējuma vai slimību attīstību, kā arī uzlabotu zāliena izskatu un veselību, tomēr reizēm nevajag arī pārcensties ar dārza un pagalma tīrību.

Lapas var savākt dažādos veidos, izmantojot dažādus instrumentus. Visbiežāk tiek izmantoti šādi instrumenti:

Lapu pļāvējs (lapu pūtējs): Elektriskie vai benzīna pļāvēji, kas aprīkoti ar speciāliem uzgaļiem, lai savāktu vai izpūstu nokritušās lapas. Daži modeļi pat nodrošina iespēju sagrābt lapas.

Tomēr daudzi paļaujas uz grābekļiem ar kuriem viegli var savākt nokritušās lapas nelielos laukumos. Ja nepieciešams sagrābt lielākus dārza laukumus visbiežāk izmanto tieši lapu pūtēju.

Bet ko saka eksperti? Eksperti ir ļoti mainīgās domās, tomēr vēlas pastāstīt galveno kļūdu.. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment