Meteorologi atklāj, ka jau drīzumā varēsim sagaidīt pirmo sniegputeni. Kāda tad būs gaidāmā ziema?

Meteorologi atklāj, ka jau drīzumā varēsim sagaidīt pirmo sniegputeni un ziemīgo laiku. Kāda tad būs gaidāmā ziema? Noskaidrosim! 

15.novembrī gaidāms mākoņains laiks, kas vietām īslaicīgi skaidrosies. Dažviet uzspīdēs saule. Vietām nedaudz līs un snigs. Pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš.

Rudens nesteidzas atvadīties. Tas turpina mūs lutināt ar mērenu siltumu. Raugoties pa logu, šķiet, ka mums nevajadzētu gaidīt nopietnu aukstumu. Taču nevajag pāragri priecāties vai skumt, labāk noskaidrot laika prognozi 2023-2024. gada ziemai.

Protams, prognozēt laikapstākļus ir tas pats, kas spriest par kafijas biezumu: tas ir nepateicīgs uzdevums, jo tas ir tikpat nepastāvīgs kā sievietes garastāvoklis. Taču sinoptiķi cītīgi cenšas atšķetināt visus “mājienus”, uz kuriem norāda daba, un mēģina paredzēt, kādus pārsteigumus mums ir sarūpējusi nākamā ziema.

Eksperti apgalvo, ka šī ziemas sezona daudz neatšķirsies no iepriekšējās. Arī tautas pareģojumu novērojumi liecina, ka barga ziema nav gaidāma. Lai gan nevajadzētu tiem akli ticēt, jo klimats pakāpeniski mainās un dažas prognozes nepiepildās.

 

Lasi vēl: Komisija jau apstiprinājusi: Plānotas būtiskas izmaiņas nodokļos no 2024. gada, kā arī par naudas atbalstu ģimenēm

Ziema Austrumeiropā pēdējos gados ir kļuvusi arvien līdzīgāka Eiropas ziemai, bez spēcīga sala un spēcīgas snigšanas. Ja gadās salnas dienas, tās nomaina atkusnis ar lietu un slapju sniegu.

Aukstajā sezonā ukraiņiem nākas sadzīvot ar sniegu. Laikapstākļu maiņu parasti pavada vējš ar lielām brāzmām, kas rada nopietnu apdraudējumu cilvēku dzīvībai.

Novembrī nav gaidāmas stipras salnas un ievērojamas snigšanas. Nelielas salnas mēneša sākumā no – 1 līdz – 5 grādiem nebūs ilgstošas. Pēc tiem gaidāma sasilšana ar mēreniem nokrišņiem un mainīgu mākoņu daudzumu. Dažkārt gaiss sasils līdz + 5 grādiem.

 

Kāda būs gaidāmā ziema? 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment