Cenas ziņā draudzīgākās pilsētas Eiropā, kur doties ceļojumā

 

 

Visās šajās pilsētās ir iespējams ceļot par pieņemamu cenu, un, lai gan tās nav lielākās Eiropas pilsētas, tās visas ir brīnišķīgas vietas, ko apskatīt, ja esat Eiropā. Tās ir ne tikai lētas, bet daudzas no tām ir vietas, kurās ir mazi tūristu pūļi, ja tas ir viens no iemesliem, kāpēc vasarā nevēlaties ceļot.

 

Arī ceļojums pa Latvijas pilsētām ir aizraujošs, jo cenas šeit ir ļoti draudzīgas, salīdzinot ar citām Eiropas pilsētām. Ja nu tomēr vēlaties doties uz dārgāku galamērķi, kas varētu prasīt papildus naudas līdzekļus, ātrie kredīti varētu būt viens no variantiem, ja nav izdevies iekrāt un aizņemties no ģimenes.

 

Taču, ja neziniet kādu galamērķi izvēlēties šogad, apskaties mūsu sagatavoto sarakstu ar patiesi aizraujošiem skatiem, mākslas un kultūras baudīšanas iespējām, un, protams, kulinārijas virtuve, kas jau ir viens no iemesliem, kāpēc doties ceļojumā.

 

1.    Brašova, Rumānija

 

Brašova ir viena no apmeklētākajām Rumānijas pilsētām Transilvānijā. Tās centrālā atrašanās vieta ļauj to viegli sasniegt ar vilcienu, un, tā kā Rumānija ir idilliska ceļojumu valsts, tā ir populāra pietura daudzu tūristu maršrutos.

 

Brašova atrodas Karpatu kalnu pakājē, ir ideāls viduslaiku arhitektūras, vēstures, leģendu un kultūras apvienojums, kas ietverts mazpilsētas atmosfērā. Viduslaikos to dēvēja par “kroņa pilsētu”.

 

2.    Ļubļana, Slovēnija

 

Ļubļana, apburošā Slovēnijas galvaspilsēta, vilina ceļotājus ar savu vecās Eiropas šarma un modernizācijas apvienojumu. Šī gleznainā pilsēta atrodas Jūlijas Alpu pakājē, lepojas ar bruģētām ieliņām, baroka arhitektūru un līkumotu upi, ko rotā romantiski tiltiņi.

 

Ļubļanai ir bagāta ar kultūra, sākot ar labi saglabājušos viduslaiku pili, kas rotā kalna virsotni, un beidzot ar neskaitāmiem muzejiem, galerijām un vēsturiskām baznīcām. Taču ceļojums uz Slovēniju nebūtu pilnīgs bez Bledas ezera apmeklējuma, kas atrodas pavisam netālu.

 

3.    Plovdiva, Bulgārija

 

Plovdiva ir otrā lielākā Bulgārijas pilsēta, kas uzbūvēta ap septiņiem kalniem. Tā ir arī viena no vecākajām Eiropas pilsētām. Ja paveiksies, varēsi noskatīties baletu vai koncertu amfiteātrī, vienlaikus vērojot skatu uz pilsētu un Rodopu kalniem pie horizonta.

 

4.    Turīna, Itālija

 

Turīna atrodas Pjemontas reģionā Itālijas ziemeļrietumos. Tā var lepoties ar grandioziem laukumiem, pilīm un muzejiem, no kuriem viens ir slavenais Ēģiptes muzejs. Tomēr Turīna visvairāk ir slavena ar savu kulināriju, jo īpaši ar šokolādi. Šī pilsēta ir dzimtene krēmveida lazdu riekstu un šokolādes maisījumam, ko mēs pazīstam kā Nutella.

 

5.    Splita, Horvātija

 

Splita, otra lielākā Horvātijas pilsēta, atrodas Adrijas jūras krastā, agrāk bija valsts transporta mezgls, bet šodien tā ir uzmanības centrā un kļūst par populāru tūrisma galamērķi. Diokletiāna pils, kas ir pilsētas galvenais apskates objekts, aizņem vairāk nekā pusi Splitas vecpilsētas.

 

Plitvicas ezeri ir viena no visvairāk apmeklētajām vietām Horvātijā, kas atrodas 2,5 stundu brauciena attālumā. Ja vēl piedevām šeit var nobaudīt gardos reģionālos ēdienus, Splita ir pilsēta, kuru nedrīkst palaist garām.

 

 

6.    Budapešta, Ungārija

 

Pilna ar UNESCO Pasaules mantojuma objektiem, elpu aizraujošu arhitektūru un dēvēta par pasaules SPA galvaspilsētu. Ieskauj Karpatu kalnu virsotnes, iespaidīgie tilti un Mārgaretas sala padara Budapeštas vizuālo identitāti neatkārtojamu.

 

Pilsētu šķērso Donava, kas to sadala divās daļās – Budā un Peštā. Buda ir izvietota uz augšējiem pauguriem, bet Pešta izvietojusies līdzenumā pretējā krastā. Arī mūsdienās tās ir kā atsevišķas pilsētas. Noteikti iegriezieties Szechenyi peldvietā, lai gūtu īpašu pieredzi.

 

7.    Krakova, Polija

 

Krakova ir burvīga Eiropas pērle, kas vilina ceļotājus. Vairāk nekā tūkstoš gadu senā pilsēta lepojas ar skaisti saglabājušos viduslaiku vecpilsētu, kur bruģētās ielas vijas garām satriecošai gotikas un renesanses arhitektūrai. Papildus vēsturiskajam valdzinājumam Krakova piedāvā arī plaukstošu mākslas un mūzikas dzīvi ar neskaitāmiem muzejiem un galerijām, ko apskatīt. Krakovas viesmīlīgā atmosfēra un gardā poļu virtuve padara šo pilsētu par kulinārijas baudījumu.

 

Netālu atrodas ļoti nozīmīgais Aušvicas-Birkenavas memoriāls un muzejs, kas atgādina par pagātnes cīņām Otrā pasaules kara laikā.

 

8.    Krēta, Grieķija

 

Krēta, lielākā no Grieķijas salām, ir vilinošs galamērķis. Tā piedāvā daudzveidīgus brīvdabas piedzīvojumus, sākot no pārgājieniem pa Samaras aizu līdz sauļošanās iespējām Elafonisī vai Balos pludmales krastos. Sala ir arī bagāta ar vēsturi, jo šeit atrodas senās Mino laikmeta drupas, tostarp Knossas pils.

 

9.    Bratislava, Slovākija

 

Tā reti iekļūst ceļotāju, kuri nesen apmeklējuši tās populārās kaimiņvalstis Prāgu, Budapeštu un Vīni, maršrutos. Bratislava ir tik skaista! Bratislavas pilsēta atrodas tikai stundas brauciena attālumā. Mēs noteikti iesakām nesteigties un pavadīt dažas dienas Bratislavā. Mūsuprāt, vēl labāk būtu doties ceļojumā pa citām Slovākijas daļām.

 

Ceram, ka šis Eiropas pilsētu saraksts radīs iedvesmu doties ceļojumā jau šovasar, lai veidotu neaizmirstamas atmiņas kopā ar sev mīļajiem! Ja ne ārpus Latvijas, tad vismaz pa valsti uz pilsētām kā Liepāja, Talsi, Bauska vai Valmiera. Turklāt Valmieras novads ir otrs lielākais Latvijā.

 

Leave a Comment