Agronomi sniedza padomus, kā pasargāt savus dārzus un to augļus no esošā karstuma viļņa

Tomātus laista reizi nedēļā, bet bagātīgi, zem saknēm. Gurķus laista biežāk – tie ir mitrummīļi, un tiem patīk aplaistīt lapas. Tie paši pipari, baklažāni – laistām katru otro dienu, bagātīgi.

Reizi nedēļā karstumā laistām kabačus, patisonus, visu veidu kāpostus. Burkānus un bietes var laistīt retāk, reizi divās nedēļās. Bet ķirbji – ķirbji, melones un arbūzi nav jālaista. Arbūziem karstumā parasti ir kaitīgs ūdens – var rasties plaisāšana, fuzārija.

Kas attiecas uz laistīšanas laiku, parasti to ieteicams darīt agri no rīta, ar siltu ūdeni. Taču, pievēršot uzmanību vasarnīcu kopienu specifikai, kurās visbiežāk ir vasaras ūdensapgāde vai tiek izmantotas mucas, kurās ūdens tiek sildīts no saules, ir skaidrs, ka laistīšana būs vakarā.

Optimālais laiks ir 19-21 stunda. Dienā laistīt nedrīkst, pat ja šķiet, ka augs atrodas ēnā un tur ir vēss. Ūdens pilieni rada lēcas efektu, kas rada apdegumus uz stublājiem un lapām.

Dekoratīvajā dārzā, piemēram, rozes mīl karstumu. Īpaši pēc spēcīgām lietusgāzēm, kas ir piesātinājušas un pat piesātinājušas “ziedu karalienes” spēcīgo sakņu sistēmu. Rozes laistīt vai nemaz, vai reizi divās nedēļās. Bet pamatīgi, 10-15 litri uz krūmu, cenšoties, lai tas nenokļūst uz lapām un īpaši uz ziediem.

Mīl karstu laiku un nav nepieciešams laistīt: dekoratīvā mandele, vilkābele, kalnu osis, robīnija, aronija. No daudzgadīgajām dekoratīvajām kultūrām mierīgi panes karstumu un sausumu asteres, margrietiņas, pelašķi, flokši, petūnijas, lilijas un citas.

Īslaicīgs sausums parasti nekaitē peonijām. Taču, ņemot vērā, ka tās tikko uzziedējušas vai vēl zied, vēlu šķirnes labāk laistīt. Un pievienojiet organisko mēslojumu.

Dekoratīvos augus, ja tie ir iestādīti pilnā saulē, dienas laikā vislabāk stādīt ēnā. To vislabāk var izdarīt, uzstādot ēnu paneļus no jebkura necaurspīdīga materiāla.

Ja stādīšanai jau ir iegādāti augi podos ar slēgtu mizu sistēmu un stādīšana plānota saulainajā pusē, arī to labāk ir nogaidīt. Konteineros audzētus augus stādīšanai var gaidīt mēnesi, nezaudējot to kvalitāti.

Lasi vēl: Sievietēm ar šādiem vārdiem ir dikti nejauks raksturs. Šīs dāmas mēdz būt tik zemiskas, ka uz viņām nevar paļauties

Tie jānovieto ēnā un neaizmirstiet tos laistīt. Augi konteineros jālaista 2-3 reizes biežāk nekā tie, kas iestādīti zemē. Un neaizmirstiet uzirdināt augsni ap tiem.

Leave a Comment