Speciālisti nosauc, kuras teritorijas pasaulē tiks appludinātas un kuras nonāks pazemē – kur būsim mēs?

Saskaņā ar pētījumiem pēdējos gados daudzi pasaules iedzīvotāji nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ ir izjutuši apātiju, nomāktību un cietuši no slikta garastāvokļa. Laikapstākļi, šķiet, liek cilvēkam nonākt pie domas, ka viņš vienkārši ir strupceļā. 

Daļu cilvēku slikti ietekmē karstums, savukārt citi nemaz nav priecīgi par pelēkām debesīm un pastāvīgu aukstumu. Psihologi saka, ka nelabvēlīgie klimatiskie apstākļi mums draud ne tikai ar depresiju, bet arī ar dzimstības samazināšanos, kas mūsu planētai var nākt tikai par labu.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Neatgriešanās punkts ir pārvarēts

Tornado, viesuļvētras, krusa un citas dabas katastrofas. Pēdējā laikā klimata anomālijas cilvēci piemeklē arvien biežāk.

Ceturtdienas pēcpusdienā aizsaulē aizgājis leģendārs aktieris; diemžēl sirds neizturēja

Latvijā ir bijušas viesuļvētras. Lai arī Latvija nav īpaši bieži pakļauta viesuļvētru ietekmei, tādas dabas parādības ir notikušas vēsturē. Piemēram, 2005. gada augustā Latviju skāra viesuļvētra, kas devās pāri Baltijas valstīm, radot stipras vētras un daudz nokrišņu, kas izraisīja plūdus un citus nelabvēlīgus laika apstākļus daudzās Latvijas teritorijas vietās.

Lasi vēl: Naudas un karjeras zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 27. maija līdz 2. jūnijam: veiksme pavadīs jūs, ja nemainīsiet plānus!

”Swedbank” banka šai iedzīvotāju kategorijai piešķirs naudas atbalstu šādā apmērā! Fantastiski!

Viesuļvētras, kas veidojas Atlantijas okeānā, var pārvietoties uz ziemeļiem un sasniegt Baltijas valstis, ieskaitot Latviju. Šādas viesuļvētras var radīt stipras vēja brāzmas, intensīvu nokrišņu un citus negatīvus laika apstākļus, kas var ietekmēt sabiedrību, infrastruktūru un dabas vides stāvokli. Tāpēc ir svarīgi sagatavoties šādām situācijām un būt gataviem rīkoties, ja tādas viesuļvētras skar Latviju.

Šveices klimatologi pauž, ka mierīgā dzīve mums ir beigusies, esam jau iegājuši liela mēroga klimata katastrofu periodā. Tas, ko cilvēks ir nodarījis dabai, pēc ekspertu aplēsēm, noteikti atgriezīsies kā bumerangs, turklāt tas notiks jau pārredzamā nākotnē.

Lasi vēl: Visu mūžu es nepareizi lēju tomātus: vectēvs mani izsmēja un parādīja, kā pareizi to darīt

Zinātnieku prognozes, kas tika izteiktas par pēdējiem trim gadiem, ir piepildījušās par 80%, tāpēc ir vērts ieklausīties viņu vārdos.

Pārsteidzošākais ir tas, ka klimatologi joprojām nav spējuši saprast, kas notiek – globālā sasilšana vai globālā atdzišana. Galu galā daži Zemes apgabali cieš no nepierasta karstuma, citi – no sniega un salnām, kas agrāk tur nebija pieredzētas.

Temperatūra Arktikā strauji paaugstinās, divreiz ātrāk nekā vidēji pasaulē. Vietās, kur notiks sasilšana, ledāji sāks kust un paaugstināsies Pasaules okeāna līmenis.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment