Vasara nebūt nebūs tāda kā mēs cerējām: Sinoptiķi snieguši jaunāko laika prognozi jūnijam

Meteorologi ir izstrādājuši jaunu prognozi gaidāmajai vasarai, un tā sola būt ievērojami neparasta. Viņi brīdina par vairākiem laikapstākļu pārsteigumiem, kas varētu izjaukt plānus un ietekmēt jūsu uzskatus par vasaras aktivitātēm.

Prognozēs paredzētas būtiskas temperatūras svārstības, īpaši centrālajā Eiropā, un austrumeiropiešiem nevajadzētu gaidīt ilgstošus stabilus siltus un sausus laikapstākļus.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

“Vidējā gaisa temperatūra būs ap normu vai nedaudz virs tās,” norāda meteorologi. ” Tā būs nepastāvīga, ar siltajiem periodiem, ko bieži pārtrauks lietus un negaisi, kā arī atdzišanas periodi. Pēc tam atkal atgriezīsies siltāki laika apstākļi, un šīs svārstības turpināsies visu sezonu.”

Šāda nepastāvība būs raksturīga centrālajai Eiropai, un to būs grūti paredzēt. “Nepastāvīgs laiks būs atslēgvārds nākamās vasaras aprakstam Eiropas centrālajā daļā. Laikapstākļi mainīsies bieži un būtiski,” viņš piebilda.

Šīs prognozes norāda uz nepieciešamību būt gataviem dažādiem laikapstākļu scenārijiem un pielāgot savus plānus atbilstoši mainīgajiem apstākļiem. Tas arī liek aizdomāties par klimata pārmaiņu ietekmi, kas var radīt arvien lielāku nepastāvību un neprognozējamību mūsu ikdienas dzīvē.

Kad tiek publicētas prognozes par gaidāmo karsto vasaru, Leuss uzsver, ka šīs diskusijas patiesībā attiecas uz klimata pārmaiņām globālā mērogā.

Vai Austrumeiropu sagaida “karstākā vasara vēsturē”? Ko saka meteorologi?

“Daži pētnieki apgalvo, ka 2024. gada vasara būs vēl siltāka par rekordkarsto 2023. gadu,” viņš teica.

Ņemot vērā globālās sasilšanas tendenci, ir iespējams apgalvot, ka šis gads kopumā, un īpaši nākamā vasara, būs siltāki nekā iepriekšējais gads. Tomēr, kā tieši tas ietekmēs laikapstākļus konkrētā valsts reģionā, ir grūti prognozēt,” viņš skaidroja.

Leus arī norādīja, ka nav vērts gaidīt, ka aprīļa sākuma siltums Austrumeiropā ilgi saglabāsies.

Tas ir tikai īslaicīgs siltuma uzliesmojums pavasara vidū. Tuvākajās dienās temperatūra atgriezīsies pie klimatiskās normas, un dažviet Austrumeiropā joprojām iespējams redzēt slapju sniegu un salu,” viņš brīdināja.

Bet kādi ir Latvijas sinoptiķu prognozes? Pievērsīsimies tam.

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm, Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi. Pavasaris var turpināties ar nepastāvīgu temperatūru, un dažas dienas būs ievērojami siltākas, kamēr citas atkal būs vēsākas ar iespējamiem nokrišņiem. Vasaras sākumā temperatūras svārstības varētu turpināties, un stabilu siltumu var nākties gaidīt līdz vasaras vidum. Latvijas meteorologi norāda, ka, neskatoties uz globālajām sasilšanas tendencēm, reģionālās laikapstākļu izmaiņas var būt ļoti mainīgas un grūti prognozējamas.

Sinoptiķi Steidzami paziņojuši par nenormāli karstiem laikaapstākļiem jau Drīzumā – Maija noslēgumā

Lasi arī : Swedbank nekavējoties izplatījis svarīgu paziņojumu par klientu maksājumu nosūtīšanu uz citām bankām

Šīs prognozes uzsver nepieciešamību pielāgoties dažādiem laikapstākļu scenārijiem un gatavoties gan siltuma vilnim, gan iespējamiem aukstākiem periodiem. Tas nozīmē, ka būs svarīgi sekot līdzi jaunākajām sinoptiķu prognozēm, jo situācija Jūnijā mainīsies ļoti strauji…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment