Vasara nebūt nebūs tāda kā mēs cerējām: Sinoptiķi snieguši jaunāko laika prognozi jūnijam

Šajā vasarā sagaidāmi silti laikapstākļi, pat siltāki, nekā parasti šādā sezonā, liecina ilgtermiņa novērojumi. Īpaši izteikta sasilšana būs jūnija sākumā, kad temperatūra pārsniegs normu par 3 grādiem. Un līdz pat 15. oktobrim gaidāms, ka mēs sasniegsim +28 līdz +30 grādu robežas.

Daudzās dienās, galvenokārt jūnija otrajā pusē, vidējā joslā temperatūra var sasniegt pat +35 grādus. Taču turpmākais laiks nesīs atvēsinošus vējus, un jūlijs uzsāksies ar vēsām un lietus pilnām dienām. Tomēr kopumā tas būs siltums un komforts. Diennakts vidējā temperatūra svārstīsies no +20 līdz +23 grādiem, bet naktīs būs no +10 līdz +14.

CSDD Nāk klajā ar paziņojumu autovadītājiem: Tagad tiesības zaudēt būs ļoti viegli bet tās atgūt prasīs Gadiem

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Jūlijs, lai gan būs silts, tomēr ne tik karsts. Temperatūra var nedaudz pārsniegt +30 grādu atzīmi. Diennakts vidējā temperatūra būs ap +23-25 grādiem, bet naktīs gaidāms no +10 līdz +15. Arī maija beigās un jūnija sākumā var sagaidīt anticiklonālus laika apstākļus, kas nesīs saulainu laiku bez ievērojamiem nokrišņiem.

Lasi arī : Swedbank nekavējoties izplatījis svarīgu paziņojumu par klientu maksājumu nosūtīšanu uz citām bankām

Augusts būs atšķirīgs no iepriekšējiem mēnešiem, jo gaidāms lielāks nokrišņu daudzums. Temperatūra saglabāsies aptuveni normālā līmenī, neradot lielu karstumu vai sausumu. Diennakts vidējā temperatūra svārstīsies no +20 līdz +22 grādiem, bet naktīs būs no +9 līdz +11.

Jūnija noslēgumā prognozējams salīdzinoši vēss laiks. Nesenā Līgo svētku novērojumu vēsturē tika atzīmēti auksti noskaņoti laikapstākļi, un arī tuvojošās jūnija beigas nenorāda uz siltumu, paziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu daļas vadītājs Andris Vīksna.

Nākamajās dienās dienas maksimālā temperatūra sasniegs +22 grādus tikai dienvidu reģionos, bet naktīs saglabāsies vēss laiks ar temperatūru no +6 līdz +13 grādiem. Kopumā tiek prognozēts zems gaisa temperatūras līmenis,” norādīja Vīksna.

Nav prognozējams, ka mūs gaida ārkārtēji karsts vasaras laiks.

Neskatoties uz daudziem laika prognozētājiem un dabas vērotājiem, kuri ziemā izteica domas par ekstrēmi karstu vasaru, pašlaik nav nekādu konkrētu norāžu par šādu laika apstākļu iestāšanos. Lai gan jūnija sākumā bija īslaicīgs karstums, tas ātri nomainījās pret vēsumu, radot pat aukstuma sajūtu un vēlmi vilkt rudens apģērbu. Vēl jāpiebilst, ka sinoptiķi oficiāli nav prognozējuši īpaši karstu vasaru.

Leave a Comment