Sinoptiķi steidzīgi brīdina – Pēcpusdienā lielākajā daļā Latvijā gaidāms ļoti spēcīgs pērkona negaiss

Sinoptiķi ir steidzīgi nākuši klajā ar jauniem datiem, kas liecina par spēcīga negaisa tuvošanos, kas skars gandrīz visu Latvijas teritoriju. Šis negaiss, pēc prognozēm, būs saistīts ar spēcīgiem vēja brāzmām, intensīvām lietusgāzēm un, iespējams, arī ar krusu.

Meteorologi norāda, ka īpaši piesardzīgiem jābūt piekrastes reģionu iedzīvotājiem, kur vējš var sasniegt vētras spēku, radot potenciālus draudus infrastruktūrai un personīgajai drošībai. Lauksaimniekiem tiek ieteikts veikt pasākumus, lai aizsargātu ražu, un iedzīvotājiem būtu vēlams nodrošināties ar pirmās nepieciešamības precēm, ņemot vērā iespējamos elektroenerģijas padeves traucējumus.

Autobraucējiem jābūt gataviem uz sliktiem braukšanas apstākļiem un ierobežotām redzamības iespējām, īpaši negaisa pīķa stundās. Sinoptiķi aicina visus sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un būt gataviem ātri reaģēt uz mainīgajiem laika apstākļiem.

Ceturtdienas rītā, līdz ar saules lēktu, gaisa temperatūra visā Latvijā variēja diezgan plašā diapazonā. Kārsavas apkaimē, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos, termometra stabiņš rādīja nedaudz vairāk par +9 grādiem, kas liecina par salīdzinoši vēsu rītu.

Tikmēr Rīgā un Jūrmalā, kur novērojumi tika veikti vairākās meteoroloģiskajās stacijās, temperatūra bija krietni augstāka, sasniedzot gandrīz +17 grādus. Šādi temperatūras kontrasti ir raksturīgi Latvijas klimatam, kur dažādos reģionos var būt būtiskas atšķirības atkarībā no ģeogrāfiskajiem un vietējiem laika apstākļiem.

Sinoptiķi norāda, ka šāda situācija nav neparasta pavasara beigās un vasaras sākumā, kad gaisa masas no dažādiem virzieniem var ietekmēt temperatūras sadalījumu.

Šāda informācija ir svarīga ne tikai laika prognožu speciālistiem, bet arī lauksaimniekiem, dārzniekiem un ikvienam, kas plāno savu dienu atbilstoši laikapstākļiem. Tāpat tā sniedz vērtīgu ieskatu par to, kā mainās temperatūra dažādās Latvijas daļās un kā tas var ietekmēt ikdienas aktivitātes.

Baltijas valstīs laimēta rekordmilzīga summa – Neticēsiet, cik lielu summa šis cilvēks ieguva!

Ceturtdienas rītā, līdz ar saules lēktu, gaisa temperatūra visā Latvijā variēja diezgan plašā diapazonā. Kārsavas apkaimē, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos, termometra stabiņš rādīja nedaudz vairāk par +9 grādiem, kas liecina par salīdzinoši vēsu rītu.

Līdz deviņiem rītā lielākajā daļā Latvijas teritorijas gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, sasniedzot robežu starp +17 un +20 grādiem pēc Celsija. Šādas temperatūras ir raksturīgas pavasara beigām un vasaras sākumam, kad saule jau agrās rīta stundās sāk intensīvi sildīt zemi un gaisu. Šāds siltuma pieaugums ir vērojams visos reģionos, izņemot vietām piekrastē, kur jūras vēsums var nedaudz aizkavēt temperatūras paaugstināšanos. Rīgā un tās apkārtnē, pateicoties pilsētas siltuma salai, term

Līdz deviņiem rītā, lielākajā daļā Latvijas teritorijas, gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, sasniedzot robežu starp +17 un +20 grādiem pēc Celsija. Šāds temperatūras pieaugums ir raksturīgs pavasara beigām un vasaras sākumam, kad saule jau agrās rīta stundās sāk intensīvi sildīt zemi un gaisu. Šāda siltuma pieauguma tendence būs vērojama visos reģionos, izņemot piekrastes zonās, kur jūras vēsums var nedaudz aizkavēt temperatūras paaugstināšanos.

Piemēram, Rīgā un tās apkārtnē, pateicoties pilsētas siltuma salai, termometra stabiņš varētu sasniegt augstākās vērtības, savukārt Vidzemes augstienēs un Latgales mežainajos apvidos temperatūra varētu būt nedaudz zemāka. Zemgalē un Kurzemes iekšzemes reģionos, kur reljefs un veģetācija veicina siltuma uzkrāšanos, temperatūra būs tuvāka augstākajām prognozētajām vērtībām.

Diemžēl, situācija ar to nebeidzas un jārēķinās ar vairākām ļoti būtiskām lietām, kas var ietekmēt mūs visus, jo tas viss sāksies jau pēcpusdienā…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment