Malto gaļu sajaucu ar kāpostiem un cepu kotletes, tad pārleju ar mērci un lieku cepeškrāsnī. Un recepte nevar būt vienkāršāka

Es gatavoju ātras un vienkāršas pusdienas un dalos idejā ar jums. Receptei vajadzēs kādu malto gaļu, jebkura veida, pievienošu arī kāpostus. Esmu pārliecināts, ka jūs gatavojat garšīgi, taču neaizmirstiet, ka ir arī iesācēju mājsaimnieces, kurām recepte būs aktuāla.

Receptei izmantošu aptuveni 500 g maltās gaļas, daudzumu var palielināt. Es ņemu arī vienu sīpolu un dažus svaigus kāpostus, apmēram 200 g. Kāpostus un sīpolu sasmalcinu blenderī un pievienoju maltajai gaļai.

Pievienošu arī rīsus, sausā veidā ņemu 2,5 ēd.k. l., tas ir apmēram 50 g, vāra, līdz gatavs.

Ja jums ir rīsi maisos, varat tos uzvārīt, tas ir vēl ērtāk. Pievienojiet vienu olu, sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa. Saslapinu rokas ar aukstu ūdeni, veidoju kotletes un apviļāju rīvmaizē.

No šī maltās gaļas daudzuma man sanāk 9 vidējas kotletes. Tieši tik daudz iet manā pannā vienā reizē, es apcepu kotletes līdz zeltaini brūnai no abām pusēm, uz vidējas uguns.

Kamēr kotletes cepas, uzkarsēju cepeškrāsni līdz 180 grādiem un gatavoju mērci. Jūs varat pagatavot savu iecienīto mērci, es jums parādīšu, kā es to pagatavoju. Bļodā ielej 200 ml. pienu.

Tagad jāpievieno kausētais siers, var nopirkt sieru, piemēram, zupai un sarīvēt.

Es izmantoju krēmīgu kausētu sieru, piemēram, Hochland. Šis siers viegli savienosies ar pienu, ja pienu nedaudz sasildīsi vai ātrākais veids, kā pienu un sieru apvienot, ir ar iegremdējamo blenderi.

Pievienojiet ķiplokus pēc garšas un es arī pievienoju nedaudz Rollton buljona, ja neēdat, nepievienojiet.

Apceptās kotletes pārliekam cepamtraukā vai arī izmantošu pannu (man ir noņemams rokturis) un pārlej ar mērci. Virsu pārklāj ar foliju un sautē 20 minūtes.

Lasi vēl: Nekad neizlejiet dārzeņu konservu marinādi izlietnē: jūs varat pagatavot izcilu siera uzkodu, neaizmirstamus salātus un ne tikai

Tad izslēdzu cepeškrāsni un atstāju kotletes tajā vēl uz 5 minūtēm. Pasniedziet ar piedevu vai bez tā, tas ir jūsu ziņā.Uzvārīju nūdeles un sanāca ļoti garšīgas.

Recepte:

Maltā gaļa (+/-) 500 g
Kāposti 200 g
Rīsi 50 g
Ola 1 gab.
Sīpols 1 gab.
Sāls un melnie pipari (pēc garšas)
Rīvmaizes

 

Mērce:

Kausētais siers (man) krēmīgs 2-3 ēd.k. l.
Piens 200 ml.
Ķiploki

Leave a Comment